Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarskog kazališta održali su konferenciju za novinare i najavili 11. Komedija fest u Bjelovaru.

Festival će trajati od 15. do 25. rujna 2022., a kao i prijašnjih godina organizira ga Bjelovarsko kazalište, a sve pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Sudjeluje šest amaterskih skupina iz Hrvatske, ali i skupine iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Održat će se i predstava domaćina, Bjelovarskog kazališta, koja nije u festivalskoj konkurenciji.

– Zahvaljujem se gospođi Fabičević i svim njenim suradnicima i Bjelovarskom amaterskom kazalištu što po jedanaesti put za redom organizira Komedija fest. Grad Bjelovar je poznat kao grad koji promiče kulturu i koji je jako povezan s kulturom i upravo zato vjerujem da ćemo uživati u svim predstavama koje će nam amaterski glumci prikazati i ove godine u Bjelovaru na Komedija festu – kazao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Komedija Fest želi popularizirati amaterska kazališta, koja ulažu velik rad i trud u odlične predstave koje su često nepravedno zanemarene i nemaju se priliku pokazati publici više puta. Festival je ograničen isključivo na komedije upravo radi toga kako bi ljudima pružio što više zabave i opuštanja.

Predstave koje će biti izvedene na ovogodišnjem Komedija festu mahom su nagrađivane predstave, a izabrala ih je voditeljica Bjelovarskoga kazališta Margareta Fabičević.

– Jako se veselim svakom Komedija festu na kojem će i ove godine biti fenomenalne predstave. Zašto mi promoviramo komedije? Zato što je ljudima život pretežak sam po sebi, onda želimo da se malo nasmiju i zabave, a u svakoj komediji ima i mali tračak gorčine i tuge, jer suza i osmijeh idu zajedno – istaknula je Fabičević i pozvala sve da dođu i uživaju u predstavama 11. komedija festau.

Sve skupa, na festivalu sudjeluje stotinjak kazališnih amatera. Izvest će se osam predstava za odrasle i dvije za djecu, a dodijelit će se čak 10 nagrada od kojih je najvažnija nagrada publike.

Ulaznice su 30 kn za studente i učenike, za umirovljenike 20 kn, dok ulaznice za predstave za djecu stoje 20 kn. Ulaznice se mogu u pretprodaji kupiti u kućici na korzu kod fontane.