PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA RUKOMETAŠICA; 1. KOLO; SEZONA 2022./2023.

ŽRK BJELOVAR – ŽRK KOKA VARAŽDIN 31:24

Rukometašice Bjelovara su jučer (subota, 10. rujna) krenule u novu sezonu, sezonu 2022./2023. te su, u 1. kolu najjačeg razreda hrvatskog ženskog rukometa, u svojoj dvorani Europskih prvaka savladale varaždinsku Koku krajnjim ishodom 31:24. Tako su izabranice novog glavnog trenera Gorana Trajkovskog, nakon mnogih turbulencija u klubu tijekom ljeta i ljetnih priprema na slavodobitan način krenule u obranu trećeg mjesta do kojeg dolaze već nekoliko sezona unazad. Zapravo, bilo je ovo 60 minuta u kojima simpatizeri ŽRK Bjelovar nisu znali što mogu očekivati od svojih ljubimica i zapravo, ŽRK-ice nikad opreznije nisu startale u prvenstvo.

Ipak, Trajkovski je zajedno sa svojim pomoćnikom Robertom Petračem momčad pripremio najbolje što je mogao u ovako kratkom vremenskom periodu pa je ona, na jedan suveren način došla do dva uvodna boda kojima je, obzirom na ostale rasplete ove runde zauzela treću poziciju. Nadalje, tijekom cijele utakmice je održavana kontrola rezultata što znači da Varaždinkama nisu pomogle niti dvije dojučerašnje članice Bjelovara – Ines Pifar (2/6) te Lucija Jandrašić (5/10). Još jednostavnije rečeno, majstorice trenera Trajkovskog su do prvog osjetnijeg „odljepljivanja“ stigle u 15. minuti kada je na semaforu stajalo 9:5, da bi se na predah otišlo uz ishod 16:12. Sve to zahvaljujući odličnoj igri u obrambenoj fazi, ali i brzim, nadasve raznovrsnim napadačkim rješenjima za koje „Kokice“ nisu imale adekvatan odgovor.

37. minuta je donijela uvjerljivih bjelovarskih +6 (21:15) egzekucijom Lucije Ivande, a upravo je konačnih 31:24 najveća prednost domaćih igračica. Ovaj uspjeh su članice bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša ostvarile na krilima već spomenute Ivande koja je poentirala 8 puta, dok je podršku imala u liku novopridošle Ree Jelenović koja je protivničku mrežu tresla u 5 navrata. Sedmerce je izvodila stopostotno (1/1), a u ovoj priči nikako ne smijemo zaboraviti niti Leu Vukojević. Naime, ona se također može pohvaliti s 5 pogodaka od čega je nekolicina bila u super važnim trenucima susreta.

Stoga su bjelovarski ljubitelji rukometne igre svojim kućama mogli otići i više nego zadovoljni, a prilika za nove bodove Bjelovarčanke očekuje iduće nedjelje (18. rujna) kada će gostovati u Splitu kod novog člana 1. hrvatske ženske rukometne lige. Riječ je o ŽARK Splitu. Igrat će se od 18 sati, poprište će biti mala dvorana na Gripama te ćemo i tada sva zbivanja pratiti s ogromnim zanimanjem. Zaključno, pročitajte što su nam kazali Trajkovski, odnosno Jelenović.

Goran Trajkovski; foto: Filip Mlinar

–Kada govorimo o turbulencijama do kojih je došlo u našem klubu, moram reći da mi se nikada u karijeri nije dogodilo da se u tako kratkom vremenu promjeni i dio sastava i trenerski stožer. No, unatoč tome, djevojke su „skupile glave“, odigravši jako dobar dvoboj, posebice u obrani pa im ja sada mogu samo čestitati. Naravno, bilo je pogrešaka, ali u prvom ovosezonskom dvoboju je najvažniji puni plijen. Nadam se te vjerujem da ćemo rasti kako sezona bude odmicala, a ono što najviše od svega želim svojim rukometašicama jest što manje ozljeda. Slijedi nam gostovanje u Splitu. Radi se o novoj momčadi u ovom ligaškom društvu, kao i momčadi koja je mlada. Moja želja je, kao što je to slučaj u svakoj utakmici osvajanje oba boda te mi tamo idemo to ostvariti. Teren će pokazati hoćemo li u tome uspjeti – pun riječi hvale za svoje rukometašice je bio Trajkovski.

–Iako su se u momčadi dogodile mnoge nepredviđene stvari, mi smo u ovih 60 minuta išle po pobjedu. Rekla bih kako smo ove sezone iskusnija momčad te smo se mukotrpno pripremale za ovaj prvi dvoboj. Naposljetku smo ostvarile svoj cilj i sada se okrećemo gostovanju u Splitu. Idemo iz meča u meč i smatram kako su svi sastavi podjednake kvalitete što znači da nećemo nikoga podcijeniti. Borit ćemo se te sam mišljenja kako možemo napraviti puno toga – rekla nam je Jelenović.