„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 1. KOLO; SEZONA 2022./2023.

RK BJELOVAR – RK TROGIR 29:24

Bjelovarski rukometaši su išli stopama svojih ženskih kolegica te su upisali trijumf nad gostima iz Trogira rezultatom 29:24. Međutim, taj trijumf je ostvaren puno teže nego što to ovih 5 pogodaka viška izabranika majstora trenera Josipa Pećine sugerira. Naime, Bjelovarčani su bili u rezultatskom minusu veći dio dvoboja i tek su u drugom poluvremenu, kada je među vratnice stao nominalno prvi vratar Dubravko Grgić, koji je zaustavio nekoliko „zicer“ situacija Trogiranima (među tim dva sedmerca) ostvarili nedostižnu prednost. Zapravo, za uvodna ovosezonska dva boda je Kesizubcima bila potrebna serija 7:0 (od 22:24 u 51. do konačnih 29:24 u 60. minuti).

Također, osim Grgića treba istaknuti i bjelovarsku publiku koja je prepoznala trenutak te je u krucijalnim trenucima meča naprosto nosila svoje ljubimce još jednom dokazavši da itekako stoji iza njih i da itekako poznaje rukometnu igru. Dalmatincima se u završnici „skratila ruka“, oni su činili mnogo neforsiranih pogrešaka pa možemo konstatirati kako su se možda na neki način čak i preplašili velikog uspjeha na otvaranju prvenstva u rukometnom gradu. Povratnik u bjelovarske redove – Domagoj Grizelj postigao je 5 zgoditaka, a isto toliko su dodali Vanja Šehić te Mateo Lukačec. Naznaka je da je posljednje navedeni realizirao jedan sedmerac, i to u 57. minuti kada je došlo do domaćeg vodstva od 27:24 čime je slomljen odličan otpor žilavih momaka iz Dalmacije.

U njihovim redovima se istaknuo Marin Babić koji je bjelovarsku mrežu „bušio“ u čak 11 navrata. Od tog broja 8 golova je zabio u prvom poluvremenu. Sedmerce je pucao 3/5. Dakle, bjelovarski bijeli su na jedan sladak način, dokazavši sebi, ali i svima ostalima da mogu i da vrijede došli do oba boda i sada se u miru idućeg tjedna mogu pripremati za utakmicu u Kutini protiv tamošnje Moslavine. Ona je na rasporedu u subotu (17. rujna), a kako će se Pećinini majstori provesti preostaje nam saznati. Za kraj pročitajte riječi bjelovarskog stratega.

Josip Pećina; foto: Filip Mlinar

–Hvala Bogu, pobijedili smo. Moram kazati da smo točno znali sve što možemo očekivati. Trogirani su jedna jako dobra momčad, momčad s odličnim pojedincima i trenerom. Iskreno, mogu reći da sam upozoravao na njih tijekom cijelih priprema, ali smo se u posljednja dva tjedna baš intenzivno spremali. Zapravo, u prvom poluvremenu smo radili sve ono što je njima odgovaralo, a to je dovodilo do mnoštva njihovih lakih golova. Upravo zbog toga smo bili u rezultatskom zaostatku, no tijekom predaha smo se regenerirali. Dogovorili smo se da moramo spriječiti gubitak lopti, odnosno da moramo visoke trogirske igrače napasti brzim kretnjama kako bismo si kreirali prilike za naše lake egzekucije.

Naposljetku smo u tome uspjeli pa sada svojim rukometašima upućujem čestitke. Drugih 30 minuta je odrađeno na prvi način, a naš Grgić je „skinuo“ nekoliko važnih gostujućih lopti i rekao bih kako nas je i to ponijelo. Dakle, još jednom čestitam svojim izabranicima na svemu, posebice borbenosti, a čestitao bih također i našim djevojkama na čelu s trenerom Trajkovskim. Bio je ovo jedan lijep dan bjelovarskog rukometa, u sve se lijepo uklopio i turnir mlađih kategorija koji se održava. Želja mi je da tako bude što češće te da još više ljudi posjećuje našu dvoranu Europskih prvaka. Slijedi nam gostovanje u Kutini gdje se možemo nečemu nadati ukoliko budemo na razini drugog poluvremena iz ovog dvoboja – rekao nam je Josip Pećina.