Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Povodom početka školske godine, Auto klub Bjelovar organizirao je preventivnu aktivnost „Sigurno u prometu“. Na „Poligonu za bicikliste“ iza IV. osnovne škole Bjelovar policijski službenici Policijske postaje Bjelovar u  suradnji s IV. O.Š. Bjelovar i bjelovarskim Auto klubom učenike prvih razreda osnovnih škola upoznali su s onime na što moraju paziti u prometu.

– Cilj nam je upoznati djecu prvih razreda s nekim osnovnim pravilima ponašanja u prometu i nekim sigurnosnim pravilima koja su prilagođena njihovoj dobi. Ono osnovno što oni trebaju znati prvih dana škole, odnosno kad samostalno počinju sudjelovati u prometu na putu od škole do kuće i obratno – kazala je Andrea Novotni policijska službenica za prevenciju u PP Bjelovar

 Marijan Polašek, tajnik  Autokluba Bjelovar dodao je kako je ovo dugogodišnja aktivnost Auto kluba Bjelovar koja se održava početkom svake školske godine kako bi se prvašiće upoznalo s osnovnim pravilima u prometu.

– Generalno prvi razred s osnovnim informacijama o sigurnosti prometa, a jasno da ćemo ih pratiti cijeli ovaj period. Po zakonu oni ne smiju biti na biciklima na cesti bez pratnje i zaštitne kacige, a kasnije bez polaganja. Od današnjeg dana pokušat ćemo aktivirati poligon da mu damo stvarnu funkciju koju treba imati, da bi se djeca zaštitila i da bi sutra bila sigurna u prometu – rekao je Polašek.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas