Ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman

Prema podatcima koje smo dobili od ravnateljice OŠ Čazma Lidije Osman ove školske godine u Osnovnoj školi Čazma i njenim područnim školama klupe će grijati ukupno 570 učenika, što je pet učenika manje nego u prošloj školskoj godini.

Prvašića u matičnoj školi u Čazmi je ove godine upisano 35, Područnoj školi Dapci 1, Područna škola Grabovnica upisala je 5 učenika prvih razreda kao i Područna škola Miklouš.  U Područnoj školi Vrtlinska upisana su 3 prvašića, dok je u Područnu školu Gornji Draganec upisano 13 učenika u prvi razred.

Najbrojnija po ukupnom broju učenika je Područna škola Gornji Draganec dok je iza nje škola u Grabovnici, pa ona u Dapcima koja je godinama po broju učenika držala drugo mjesto.

Peti razred ukupno u novoj školskoj godini pohađa 65 učenika u tri razreda dok su se u školi nadali da će dobiti dozvolu za četiri razredna odjela petih razreda.

– Pojavio nam se manji broj učenika koji je došao u peti razred i bojali smo se da nećemo dobiti četiri peta razredna odjela što se na žalost i dogodilo. Odluku o broju razrednih odjela škola je dobila 2. rujna, neposredno pred početak nastavne godine tako da smo u jednom danu morali prijeći iz plana A na plan B koji smo imali u rezervi – kazala je ravnateljica Lidija Osman.