Nakon ljetne stanke održana je 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac na kojoj su vijećnici donijeli Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda. Vijećnici su odlučili da Povjerenstvo ima devet članova – svih devet vijećnika, koji su za predsjednicu Povjerenstva izabrali Mariju Perđun Cmrk.

-Vjerujem kako će svojim radom Povjerenstvo pomoći da naši poljoprivrednici ostvare određene beneficije ako dođe do elementarne nepogode- naglasio je načelnik Matija Copak, koji nas je upoznao i s trenutnim aktualnostima na području općine.

-Možemo se pohvaliti da nam je odobreno sufinanciranje od Zagrebačke županije i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za uređenje pet dječjih igrališta s modernom opremom na području Općine Farkaševac. Dječja igrališta će se urediti u naseljima Mački, Praščevac, Donji Markovac, Bolč i Ivančani. Postoji potreba za uređenjima dječjih igrališta i u drugim naseljima, ali prvo moramo riješiti imovinsko-pravne odnose. Cilj je da svako naselje ima dječje igralište- ističe Copak, koji je naročito ponosan na činjenicu kako je Općina od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju za dječje igralište kod Dječjeg vrtića Crvenkapica Farkaševac, dobila sufinanciranje od 286 tisuća kuna, što je jedna od najvećih potpora koju je dobila neka od jedinica lokalne samouprave.

Između ostaloga, načelnik se osvrnuo i na početak nove školske godine.

-Općina svake godine sudjeluje u nabavi radnih bilježnica koje su koštale 60 tisuća kuna. Možemo se pohvaliti i uređenjem dječjeg rukometnog igrališta koje je uređeno novim sjedalicama- poručio je za kraj načelnik Farkaševca Matija Copak.