Kada je u pitanju kriminalitet u protekla 24 sata, iz PU Bjelovarsko-bilogorske su nam dojavili kako je zabilježena jedna krađa te oštećenje tuđe stvari.

Jučer (ponedjeljak, 5. rujna), oko 16:30 sati, u Bjelovaru, na Slavonskoj cesti u trgovačkom centru, zaštitarka je u krađi artikala, vrijednosti nekoliko desetaka kuna zatekla 21-godišnjakinju. Predmeti su joj oduzeti, dok je odgovorna osoba trgovačkog centra upoznata s načinom pokretanja kaznenog progona.

U noći s nedjelje na ponedjeljak (4./5. rujna), u Bjelovaru, u njegovoj ulici Matice Hrvatske, na parkiralištu ispred stambene zgrade, zasad nepoznata osoba je razbila vjetrobransko prtljažno staklo osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka, a koji je vlasništvo 52-godišnjaka. On nastalu štetu cijeni na nekoliko tisuća kuna. Upoznat je s načinom pokretanja kaznenog progona.

Ovome dodajmo kako su izdvojena i dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Jučer oko 20 sati u Daruvaru, u jednom ugostiteljskom objektu – ulica kralja Tomislava, javni red i mir je narušavao 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine tako što je vikao. Pritom je sa stolice odgurnuo 16-godišnjaka. Daljnje narušavanje je spriječio konobar, a protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Također jučer, u 6:30 sati, u Lončarici, pet pasa koji su vlasništvo 53-godišnjakinje su ušli u ograđeni pašnjak 56-godišnje žene te izgrizli četiri ovce. Jedna od njih je uginula. Oštećena osoba nastalu štetu procjenjuje na više tisuća kuna, dok je 53-godišnjakinji naplaćena novčana kazna zbog držanja životinja bez nadzora. Vezano za ovaj događaj će uslijediti obavijest veterinarskoj inspekciji Daruvar.