Foto/Robert Ruklić

Vrijeme je najbolji poklon koji možemo dati nekom. Svoje slobodno vrijeme djeci je odlučio pokloniti Dario Perčec iz Komuševca, prigradskog naselja Grada Čazme.

Naime, Dario je okupio ekipu malih vatrogasaca iz svog sela i s njima marljivo trenira te ih vodi na vatrogasna natjecanja. Iako je ovo selo imalo i prošle godine malu vatrogasnu ekipu, ona nije bila tako brojna.

– Nismo sudjelovali ni na ovolikom broju natjecanja kao ove godine. S djecom smo vježbali aktivno više od mjesec dana i do sada smo bili na dva kup natjecanja i na gradskom natjecanju. Nakon osam godina, ako ne računam prošlu godinu, nismo bili aktivni u društvu kao što smo sada – kazao je Perčec.

U ekipi trenutno ima jedanaestero članova i osim djece iz Komuševca ima i djece iz Gornjeg Draganca. Ono što se nadaju, i što im je želja, je da iduće godinu imaju dvije ekipe najmlađih vatrogasaca.

– U rad našeg društva uključeni su osim članova i roditelji djece, uspjeh nam nije na prvom mjestu za što se uvijek trudimo, već da se djeca druže i da se vatrogastvo u našem selu ne ugasi – kaže Perčec i dodaje kako u selu ima preko tridesetero djece do šesnaest godina.

– Mislim da je za jedno malo selo to puno djece- dodaje Perčec.

Da se marljivo vježbanje i trud isplatio dokaz je rezultat na natjecanju Vatrogasne zajednica Grada Čazme koje je održano ove subote i na kojem je sudjelovalo 11 ekipa djece i mladeži. Ekipa Komuševca osvojila je sjajno drugo mjesto.