Ovaj je vikend (subota, 2. te nedjelja, 3. rujna) donio i 2. kolo Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon katastrofalnog početka, Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaši su tražili iskupljenje. Nogometaši garešničkog Garića su na svom terenu dočekali momčad Mladosti iz Kloštra Podravskog. Predavački Dinamo se uputio u Mikleuš gdje ga je ugostio novi član ovog nogometnog društva – NK Voćin. Bilogora 91 iz Grubišnog Polja je bila domaćin Borcu iz Imbriovca, dok su Čazmanci pred svojim navijačima snage odmjerili sa sastavom Pitomače.

Najzvučniji meč ove runde je bio onaj u Mikleušu gdje su bodovi između domaćina i Predavčana podijeljeni krajnjim rezultatom 2:2. Garešničani su protiv jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti doživjeli i drugi ovosezonski poraz. Bilo je 1:2. Još jedan neodlučen ishod zbio se u Grubišnom Polju uz jednu razliku – tamošnji posjetitelji nisu vidjeli niti jedan gol, dok su igrači Čazme očekivano, sa 2:4 poraženi od Pitomačana.

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK KLOŠTAR PODRAVSKI 1:2

NK VOĆIN – NK DINAMO PREDAVAC 2:2

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK BORAC IMBRIOVEC 0:0  

NK ČAZMA – NK PITOMAČA 2:4

Sve ovo znači da naši županijski četvrtoligaši niti ovoga tjedna nisu ostvarili niti jedan trijumf. Dvije utakmice su završene podjelom bodova, dok su pretrpljena također dva gubitka. Stoga, sveukupno su osvojena dva skromna boda pa obzirom na sve izrečeno konstatacija jest ta da je sve u znaku broja dva. Isto tako, obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon drugog kola je onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se nalazi na osmoj poziciji sa jednim bodom na svom kontu i uz razliku pogodaka od -1. Odmah iz njega, dakle devetoplasirani su nogometaši iz Predavca koji su također na brojci jedan u rubrici bodovi, ali njihova razliku pogodaka je -3. 11. su igrači garešničkog Garića bez ijednog osvojenog boda (gol razlika -2), dok su Čazmanci 12. sa -6, također s nulom u bodovima.

Stoga, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica- Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pročitajte što nam je rekao Nikola Papac, trener Predavčana poslije podjele bodova sa NK Voćin.

Nikola Papac; foto: Filip Mlinar

– Jedna utakmica u koju smo loše ušli te je vrlo brzo po početku dosuđen jako diskutabilan jedanaesterac za domaćine. Nasreću, naš vratar ga je uspio obraniti, a potom smo se stabilizirali te preko Rumenjaka poentirali. Ujedno, tih 0:1 je bio ishod prvog poluvremena te se, prema očekivanjima i u drugih 45 minuta vodila velika borba. Naime, NK Voćin je došao do izjednačenja pa je ubrzo nakon toga dosuđen još jedan kazneni udarac za naše ovotjedne suparnike. Na taj je način rezultat preokrenut, a potom je mladi sudac ovog dvoboja označio i treći pokušaj s bijele točke. Ovoga puta je on bio u našu korist, no Stanes ga nije realizirao. Ipak, smogli smo snage poravnati pred sam kraj i s jednim bodom odlazimo s ovog teškog gostovanja. Zaslužan za to je Lalić.

Nadalje, kada sve saberem u jedno, moram kazati kako smo bili puno kvalitetniji protivnik o čemu ponajviše govori omjer udaraca prema vratima – 14 naših naspram svega 4 nogometaša Voćina, ali u samoj završnici akcija nam je ponestalo koncentracije. Dobro smo igrali u pripremnom razdoblju, a sada kao da smo ušli u neku krizu. Moramo se konsolidirati, dobro pripremiti za idući tjedan kada nam na domaći travnjak stiže momčad legradskog Graničara gdje ćemo tražiti prvu prvenstvenu pobjedu. Također, rekao bih i to kako je prvenstvo tek započelo, još je pred nama mnoštvo izazova te se nadam kako ćemo uskoro na nekom gostovanju vratiti bodove koje smo izgubili u prvoj ovosezonskoj rundi pred domaćim navijačima  – izrazito opširan je bio Nikola Papac, trener predavačkog Dinama.