Na bjelovarskom Boriku je prošlog četvrtka (1. rujna) 11. kolom započeo jesenski dio sezone bjelovarske kros lige. Po prohladnom i kišnom vremenu svoje je trkačke sposobnosti prezentiralo 38 trkača, a u muškoj seniorskoj konkurenciji pobjedu je odnio Antonio Ožvatić. Njegovo vrijeme je bilo 20:02, dok je drugoplasirani Martin Gregurić u cilj došao u vremenu 20:06. Trećim mjestom se morao zadovoljiti Ivan Čavić (20:14), a treba kazati kako je ovim trijumfom Ožvatić u ukupnom poretku prestigao Alena Čretnog.

Goran Kovač je bio najbolji u konkurenciji veterana (22:06; sveukupno peta pozicija), Branimir Bakić se popeo na drugu stepenicu veteranskog pobjedničkog postolja (sveukupno sedmoplasiran sa 23:32), dok je organizator ovog hvale vrijednog događaja – Josip Prvonožac istrčao 23:47 što mu je donijelo osmu poziciju, odnosno veteransku broncu. Nadalje, najbrža žena je bila Kristina Veljačić sa 27:09, a da je bila riječ o velikoj borbi govori činjenica da je srebrna Branka Bakić ciljnu ravninu prošla u vremenu 27:10. Renata Butužin je kući ponijela brončano odličje istrčavši 28:06. Ujedno, Butužin je tim rezultatom bila zlatna veteranka, dok je Anđelina Sučić sa 29:29 bila druga u veteranskoj konkurenciji.

Kod djece u konkurenciji U8 se i ovoga puta neprikosnovenim za ostatak društva pokazao Oliver Rođak Iličić. On je zadanu rutu savladao za 6 minuta i 35 sekundi, a gošća iz Križevaca – Petra Pavlinić je ostvarila vrijeme 7:03 što joj je bilo dostatno da bude prva među djevojčicama. Marko Pađan je trčao 8:16 čime je sveukupno bio trećeplasiran (drugi dječak), dok se Artur Kurjaković može pohvaliti sa 8:18 (treći dječak). Leona Sušak, inače novo lice u ovoj priči sveukupno je bila peta (druga djevojčica), a Marta Pađan se sa 8:41 morala zadovoljiti šestom pozicijom sveukupno, odnosno brončanom medaljom među djevojčicama.

Dora Sušak (također novitet ovog događaja) je trčala 9:45 u konkurenciji U12 čime je došla do prvog mjesta. Pratio ju je Marin Bakić sa 9:50 (prvoplasirani dječak), Domagoj Suljić je imao 10:25 (sveukupno treći; drugi dječak), dok su Zara Vidak (10:28), odnosno Ella Dolenčić (11:17) zatvorile ovu priču pobjedničkim postoljima kod djevojčica. Preostala nam je kategorija U16 u kojoj su se natjecala samo dva trkača – Vita Prvonožac i Danijel Bajsić. Danijel je trčao 14:10, a Vita 15:50.

Dakle, uzbuđenja su se nastavila u punom smislu riječi pa već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo buduća u tjednima koji nam predstoje.