Juniori Mladosti iz Ždralova sutra (nedjelja, 4. rujna), u redovnom, 4. kolu 1. HNL, s početkom u 16:30 sati na predavačkom igralištu „Brana“ dočekuju Sesvete, momčad koja se nakon tri kola i bez ijedne osvojene pobjede nalazi na začelju ljestvice.

U toj utakmici Mladost je preuzela ulogu favorita, i to sasvim opravdano. Pravo za taj optimizam mladim nogometašima trenera Maria Kosa daju dosadašnje igre kojima su bili ravnopravni sa zagrebačkim Dinamom i Šibenikom, ali i uvjerljiva pobjeda nad Inkerom iz Zaprešića.

Mogu li mladi Mladostaši iz Ždralova do drugog prvenstvenog trijumfa?

Osim toga, juniorska momčad Mladosti je dobila posebno zvučno i kvalitetno pojačanje. Na igralište „Brdo“ je stigao Gjergji Kote, reprezentativac albanske U19 mlade reprezentacije za koju je u ovoj sezoni nastupio četiri puta, i to dva puta protiv Kosova, protiv Italije te Crne Gore.

Mladi Gjergji Kote igra na poziciji centralnog veznog igrača. U prošloj sezoni igrao je za FC Internacional iz Tiranë, a u Mladost je stigao na preporuku agencije koja brine o Sahitiju iz Hajduka, ali i od ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri i dobro su upoznati s radom, odnosno ambicijama kluba iz Ždralova.

Ovakav dolazak u naše podneblje nije svakodnevica

Gjergji je bio oduševljen novim stadionom u Ždralovima i naglasio kako je dolazak u zemlju nogometnih viceprvaka za njega veliki iskorak u karijeri.

–Volim hrvatski nogomet, a igranje u 1. juniorskoj ligi za mene je veliki izazov. Osim toga, nadam se kako ću se nametnuti i treneru seniorske momčadi te kako ću već u ovoj sezoni pokazati svoje prave vrijednosti i zaigrati u dresu Mladosti u Drugoj nogometnoj ligi – kazao je simpatični Gjergji koji je dodao –Ambicije su mi postati seniorski reprezentativac svoje zemlje i profesionalno igrati nogomet na najvišem nivou. Zahvaljujem se svima u Mladosti na dočeku te sam uvjeren da ću svoj dolazak opravdati svojim igrama – kazao je mladi Albanac.  

Trenutno stanje ljestvice 1. HNL za juniore