–Grad Bjelovar se upustio u određene uštede zbog krize, no nećemo dopustiti da se ta štednja odrazi na naše građane – kazao je između ostalog bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak tijekom današnjeg obilaska Područne škole II. osnovne škole u Ždralovima.

Gradonačelnik je u pratnji suradnika i ravnateljice škole Ines Kapše obišao radove vrijedne 300 tisuća kuna koji su se ticali uređenja i dvije prostrane učionice.

–U dogovoru s ravnateljima naših škola pripremili smo se na štednju i za sada nema povećanja cijena obroka u školskoj kuhinji, a niti povećanja ostalih troškova koji bi mogli eventualno pasti na teret roditelja. Ovim putem moram pohvaliti zalaganje ravnatelja i direktora gradskih ustanova i poduzeća te osnovnih škola i vrtića kada je riječ o štednji i racionalnom trošenju novca – istaknuo je Hrebak te spomenuo primjer Splita.

–U Splitu je najavljeno povećanje cijene vrtića, a podsjetit ću da Bjelovar ima jedan od najjeftiniji vrtića u državi. Ne samo da nismo povećavali cijenu vrtića proteklih godina već smo je u nekoliko navrata i spustili. I to će tako ostati. Borit ćemo se da u situaciji kada svi dižu cijene niti jedna kuna tereta ne padne na teret građana – istaknuo je Hrebak.

Dario Hrebak i Ines Kapša; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Također, gradonačelnik je donio i dobre vijesti o cijeni komunalija.

–Razgovarao sam s našim Vodnim uslugama i Komunalcem i zaključak je da nema podizanja cijena kod odvoza smeća i cijene vode. Tako će ostati sve do 1. siječnja, a potom ćemo vidjeti kako će se odvijati situacija. Također, štednja kreće iz Gradske uprave i njezinih ustanova te poduzeća – najavio je Hrebak.

Ulaganje u podove unutar učionice Područne škole u Ždralovima samo su dio radova koje je financirao Grad Bjelovar kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

Dario Hrebak; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

-Grad Bjelovar je uložio dodatnih 500 tisuća kuna u uređenje interijera škola. Osim 300 tisuća kuna u Područnu školu u Ždralovima uložili smo 150 tisuća kuna u uređenje interijera u I. osnovnoj školi te 100 tisuća kuna u istu stvar u III. osnovnoj školi. Gotovo svi naši vrtići i škole su energetski obnovljeni u što smo krenuli na vrijeme i to se danas pokazuje kao pun pogodak. Ostala nam je za obnovu još IV. osnovna škola za koju imamo spreman projekt i nadam se da će i to uskoro biti riješeno – kazao je bjelovarski gradonačelnik.