Nakon provedenog projekta aglomeracije, u Bjelovaru je u tijeku asfaltiranje ulice Banovine Hrvatske, i to u punoj širini. Obzirom da je tamošnji kolnik bio u jako lošem stanju, a aglomeracija ne podrazumijeva potpunu obnovu već samo vraćanje u prvobitno stanje, odlučeno je da će se obnoviti cijeli kolnik u postojećim gabaritima.

Navedene završne radove je danas (srijeda, 31. kolovoza) obišao bjelovarski gradonačelnik. 

Čelni čovjek Bjelovara je istaknuo kako želi da svi građani nakon aglomeracije budu sretni i zadovoljni; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

–Ovo je posljednja ulica u širem centru grada koja je u fazi obnove. Nakon kompletne rekonstrukcije, troškove za ukupno 600 metara ceste pokrivamo iz gradske blagajne. Investirano je više od 300 tisuća kuna gradskog novca, a popravljaju se i neke određene sitnice u ulicama za koje nam javljaju građani. Želim da nakon aglomeracije zaista svi budu sretni i zadovoljni. Sada nam slijedi Gudovac, svi procesi u Hrvatskim cestama su završili i potrebno je odabrati jednog od dva ponuđača.

Podsjećam da cijeli taj dio nije u ingerenciji Grada Bjelovara. Ta investicija je vrijedna 16 milijuna kuna. Na nama je još ulica Ive Tijardovića i nekoliko manjih gradskih, dok su strogi i širi centar završeni. Vodne usluge sada se usmjeravaju prema 122 milijuna vrijednom projektiranju i izgradnji postrojenja za završno pročišćavanje otpadnih voda u Velikom Korenovu. Iako se taj dio ne vidi, on znači 50% aglomeracije – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

U nadolazećim godinama, Grad Bjelovar će se fokusirati na domaćinstva koja još uvijek nemaju infrastrukturu 21. stoljeća. Naime, izgradnja kanalizacijske mreže na području grada trenutno iznosi oko 70%. Također, kroz dvije do tri godine u potpunosti će biti obnovljene i rekonstruirane i neke druge gradske lokacije, poput ulice Tome Bakača.

Medijima se obratio i Zoran Bišćan; foto: Lorenzo Kocijan Pacas

–Vodne usluge su svoj dio posla u ulici Banovine Hrvatske završile početkom kolovoza, a sutra (četvrtak, 1. rujna) imamo tehnički pregled što se tiče rekonstrukcije vodovoda i odvodnje. U gradu Bjelovaru je odrađeno ukupno šest kilometara vodovodne mreže te 2 700 metara rekonstrukcije odvodnje u ukupnoj vrijednosti 12 milijuna kuna. Ovim putem se svim građanima želim zahvaliti na strpljenju. Zaista je bilo puno prašine, zatvaranja ulica, obilazaka i ostalog – naglašava Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac d.o.o. i Vodne usluge d.o.o.