Jučer (nedjelja, 28. kolovoza) je održan već tradicionalni nogometni turnir mlađih kategorija pod nazivom „ŽIR 2022.“ Organizirao ga je NK Sloga Bjelovar. Igralo se sustavom 6+1 na terenima dimenzija 55×35 metara, a sam organizator je osigurao prigodne medalje i pehare, odnosno napitke te obroke za sve sudionike.

Domaća NK Sloga Bjelovar; uzrast U9; foto: NK Sloga Bjelovar

Sveukupno je participiralo 11 momčadi, i to: pet u kategoriji U9 te šest u kategoriji U12. Nadalje, nakon cijelog dana odličnog nogometa u kojemu su ovdašnje mlade nade prezentirale svu raskoš svog talenta, među nogometašima do 9 godina starosti prvo mjesto su osvojili Bjelovarčani. Točnije, NK Bjelovar – bijeli je bio prvoplasiran, a drugoplasirani sastav je bio onaj bjelovarski u plavim dresovima. Važna napomena jest da je igrao svako sa svakim te se poredak određivao prema broju prikupljenih bodova. Shodno tome, do treće pozicije su stigli mališani račanskog Trnskog, a četvrti su bili nogometaši domaće Sloge.

Bjelovarčani; uzrast U9 te U12; foto: NK Sloga Bjelovar

Naravno, dodijeljene su i pojedinačne nagrade pa je tako najboljim vratarom proglašen Fran Grubić iz bjelovarskih bijelih, najbolji strijelac je bio Franjo Dominković iz bjelovarskih plavih, a titulu najboljeg igrača je ponijela djevojčica. Naime, Tea Kirin je, prema izboru organizatora prezentirala najkvalitetniji nogomet te na taj način dokazala kako i djevojčice znaju baratati loptom. Ona je članica NK Bjelovar – bijeli.

Domaći stariji članovi – U12; foto: NK Sloga Bjelovar

Kada je riječ o starijem uzrastu zlatnom medaljom su se, na oduševljenje svih okitili nogometaši domaće Sloge koji su prikupili najviše bodova. Druga je bila gudovačka Lasta. Bjelovarčani su se dočepali bronce, Rovišćanci su bili četvrtoplasirani, a i ovdje su dodijeljena pojedinačna priznanja. Luka Krklec je najbolji vratar (NK Lasta Gudovac), Filip Mikačević iz NK Sloga je najviše puta tresao protivničke mreže, dok je i ovdje kipić za najboljeg igrača pripao djevojčici. Njeno ime je Sara Pravica iz momčadi domaćina.

Najbolji pojedinci iz U12 uzrasta; najbolja igračica i strijelac; foto: NK Sloga Bjelovar

Stoga, zaključak svega ovoga jest taj da je ovo bio prekrasan nogometni dan na bjelovarskoj Križevačkoj cesti te da već sada jedva čekamo iduću godinu kada ćemo iznova pratiti sva uzbuđenja ovog hvale vrijednog događaja.