Ovaj je vikend (subota, 27. te nedjelja, 28. kolovoza) donio početak i Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. U sezoni 2022./2023. Bjelovarsko-bilogorska županija će u ovom rangu nadmetanja imati četiri predstavnika, baš kao što je to bilo i prošle, a riječ je o: grubišnopoljskoj Bilogori 91, momčadi garešničkog Garića, predavačkom Dinamu te Čazmancima. Meč koji je privukao najviše pozornosti u prvoj rundi je bio onaj u Ferdinandovcu gdje su domaćini rezultatom 2:1 bili bolji od Garešničana. Sastav Čazme je gostovao u Cvetkovcu. Dakle, snage je odmjerio s kolektivom Tehničara. Krajnji ishod je glasio super uvjerljivih 4:0. NK Bilogora 91 je kao gost minimalno, sa 2:1 poražen od nogometaša Pitomače, a Predavčani su sa visokih 1:4 izgubili od jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti.  

NK FERDINANDOVAC – NK GARIĆ GAREŠNICA 2:1

NK TEHNIČAR CVETKOVEC – NK ČAZMA 4:0

NK PITOMAČA – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 2:1

NK DINAMO PREDAVAC – NK MLADOST KLOŠTAR PODRAVSKI 1:4

Posjetili smo Predavac gdje je domaći Dinamo na svom igralištu “Brana” morao potpisati kapitulaciju protiv gostiju iz Kloštra Podravskog; foto: Filip Mlinar

Sve ovo znači da naši županijski četvrtoligaši nisu ostvarili niti jedan trijumf na otvaranju sezone. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok su pretrpljena čak četiri gubitka što se već dugo vremena nije dogodilo. Stoga, nije osvojen niti jedan jedini bod, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon prvog kola je onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se nalazi na osmoj poziciji bez ijednog boda na svom kontu i uz razliku pogodaka od -1. Nogometaši iz Garešnice su odmah iza njega (ista situacija; 0 bodova, gol razlika -1). Predavački Dinamo je 11. sa -3 gol razlikom, a  momčad Čazme je 13. sa -4.

Podravci su protiv Predavčana išli beskompromisno te iskoristili sve što im se ponudilo; foto: Filip Mlinar

Stoga, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica- Virovitica u nadi poboljšanja rezultata, odnosno buđenja naših predstavnika. Zaključno, pročitajte što nam je rekao Željko Rebrović, novoizabrani trener garešničkog kluba nakon velike bitke u Ferdinandovcu. 

Željko Rebrović, novi strateg garešničkog četvrtoligaša nije bio zadovoljan onime što su na terenu pružili njegovi igrači; foto: privatna arhiva

–Naše loše izdanje na tvrdom gostovanju. U prvih 45 minuta naš ovotjedni domaćin je imao malu terensku premoć, dok naše dobre akcije nisu završavale pogotkom. Nastavak donosi još veći domaći pritisak, ali smo mi bili ta momčad koja je prva došla do egzekucije. Zbilo se to iz polukontre u 55. minuti, a tom je prilikom Ante Starčević asistirao Golubiću koji je sam izašao pred protivničkog vratara te mirno poentirao. Na klupi sam imao igrače načete ozljedama i nisam mogao osvježiti sastav.

Shodno tome, previše smo se povukli, loše reagirali po vodstvu te je došlo do preokreta NK Ferdinandovac. Prvi gol je došao iz kaznenog udarca u 67., dok smo drugi primili pet minuta prije isteka vremena predviđenog za igru. Stoga, moram naglasiti da nisam zadovoljan kako smo izgledali. Bilo je tu previše grča i rezerviranosti, no idemo dalje. Preostaje nam popravljati pogreške – kazao nam je Rebrović nakon poraza u Ferdinandovcu od istoimenog domaćina.