2. NOGOMETNA LIGA; 2. KOLO:

NK JADRAN POREČ – NK BJELOVAR 1:1

Mlada bjelovarska nogometna momčad je nakon prošlotjedne premjerne pobjede u ovom rangu nadmetanja i uspješnog otvaranja svog novog nogometnog zdanja, ove subote (27. kolovoza) gostovala u Poreču gdje je, na susret protiv tamošnjeg Jadrana otputovala s namjerom ne izgubiti. U svom naumu je nakon 90 minuta uspjela odigravši 1:1 pa je sada na brojci četiri u rubrici bodovi što joj ovog trenutka donosi visoko drugo mjesto ljestvice. Nadalje, ovo ostvarenje Bjelovarčana još više dobiva na značenju kada kažemo da su igrači trenera Luke Bilobrka bili u rezultatskom minusu već od prvog poluvremena i da su posljednjih pola sata odigrali s igračem manje na travnjaku. Na ranije tuširanje je bio primoran otići Marin Nikolić uslijed neopreznog starta na domaćem napadaču.

Svemu unatoč, NK Bjelovar se nije predavao za što je nagrađen, a strijelac jedinog gostujućeg zgoditka je jedan od mnogih novih nogometaša – Marić u 89. minuti. Također, treba naglasiti kako su bjelovarski momci puno toga i propustili. Naime, porečki je vratar krajnjim naporima zaustavljao pokušaje Glavine te Lucasa, a o odnosu snaga govori i činjenica da je upravo istarska „hobotnica“ ponijela epitet igrača utakmice. Stoga, Bilobrkovi majstori čak mogu žaliti za sva tri boda, ali jedno je sigurno – ovakva igra ulijeva nadu za buduće izazove.

Bjelovarčani se sretni vraćaju iz Istre; foto: Filip Mlinar

Prvi od njih će biti već u srijedu (31. kolovoza) kada će biti odigrani mečevi pretkola hrvatskog nogometnog kupa. Na novoizgrađeni Gradski stadion će stići NK Gaj Mače te ćemo i tada sva zbivanja pratiti budnim novinarskim okom. Bit će zanimljivo vidjeti mogu li Bjelovarčani proći u daljnju fazu nadmetanja nakon čega će se pripremati za 3. prvenstveno kolo u kojem će ugostiti nogometaše Grobničana iz Čavala. Zaključno, pročitajte što nam je kazao bjelovarski trener.

Strateg bjelovarskog nogometnog kluba s razlogom je pohvalio svoje izabranike; foto: Filip Mlinar

–Jedna utakmica u kojoj smo došli do velikog boda na teškom gostovanju. Porečani su do gola došli neobranjivim udarcem koji je okončao u maloj mrežici, no odbijali smo se predati te smo poslije svih događanja posve zasluženo ostali neporaženi. Nije nas pokolebao niti crveni karton Nikolića, a kazat ću kako je čak dobro što je „povukao“ taj potez jer je spriječio sigurnu domaću egzekuciju. Moji igrači zaslužuju sve čestitke i sada čekamo srijedu. Unatoč nekolicini ozljeda se nadam našoj novoj dobroj partiji te ćemo se nakon toga posvetiti pripremi za NK Grobničan – poručio je Bilobrk.