Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ovog petka boravio je u radnom posjetu Općini Berek. Održao je sastanak s općinskim načelnikom Matom Tonkovićem, članovima Općinskog vijeća i službenicima Općine, te je obišao OŠ Berek,  novosagrađenu zgradu Kulturnog centra, ambulantu u Bereku i radove na izgradnji kanalizacije.

Načelnik Tonković je župana Marušića upoznao s Općinom Berek koja je jedna od najmanjih u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, no, kako je rekao Tonković, po realiziranim projektima jedna od većih. Želja mu je da suradnja sa županijom bude i dalje da na zavidnoj razini kao i do sada.

Od zajedničkih projekata čeka se 3. faza projekta želi koju željno iščekuju svi dosadašnji korisnici kojih na području općine ima dosta, ali i nastavak na poboljšanju uvjeta u OŠ Berek. Posebno je ponosan Tonković na novu zgradu Kulturnog centra, projekt vrijedan 10 milijuna kuna.

Načelnik Općine Berek Mato Tonković

– Prava ljepotica je to u Bereku i šire. Za Dan općine ćemo je svečano otvoriti. Naši ljudi će konačno dočekati ono za što smo je izgradili. Pogotovo nas raduje što će je koristiti i djeca kada krenu u školu za svoje aktivnosti, ali i svi ostali – kazao je Tonković koji je posebno ponosan na to što  zgrada Kulturnog centra neće imati gotovo nikakvih troškova za energente jer sama proizvodi struju svojom solarnom elektranom.

Zadovoljan s onim što je vidio i čuo u Općini Berek bio je župan Marko Marušić koji je čestitao načelniku Tonkoviću i njegovim suradnicima na svemu što rade za opće dobro. Na sastanku se razgovaralo i o problemu zdravstvene zaštite koja je u Bereku riješena na način da liječnik u ambulanti radi 4 sata dnevno.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

– Radit ćemo na tome da to i dalje bude tako, kao i sve ostalo vezano za našu daljnju zajedničku suradnju. Načelnik je spomenuo program Zaželi, a mi čekamo rezultate od Ministarstva da se taj program i dalje nastavi jer smo vidjeli da je iznimno dobro prihvaćen i pridonosi osobama starije životne dobi. Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija ćemo i dalje stajati uz Općinu Berek – rekao je Marušić.