PRIJATELJSKA UTAKMICA:

RK BJELOVAR – RK KTC KRIŽEVCI 29:23

Rukometaši Bjelovara naporno i marljivo treniraju prije početka nove sezone „Paket 24 Premijer“ lige, a u srijedu (24. kolovoza) su, u svojoj dvorani Europskih prvaka odigrali četvrtu prijateljsku utakmicu. Nakon dva poraza od RK Gorica (pred svojim navijačima i na gostovanju) te gostujuće pobjede nad križevačkim KTC-om prošle subote (20. kolovoza), izabranici trenera Josipa Pećine su odigrali i drugi meč protiv Križevčana i još jednom ih savladali. Krajnji ishod je glasio 29:23, a ono što je u ovoj priči najvažnije jest to da su se svi igrači kvalitetno istrčali te da se nitko na parketu nije ozlijedio.

Nadalje, kada je riječ o samim zbivanjima u ovih 60 minuta treba kazati kako je novopečeni Premijerligaš iz Križevaca korak s Bjelovarčanima držao dok je imao fizičke snage, odnosno, polovicom drugog poluvremena je na vidjelo izašla činjenica da bjelovarska momčad u svojim nogama ima puno više odrađenih treninga. Tako su povratnik Grizelj, iskusni Jurjević, Ćurić i ostatak domaće rukometne družine kreirali seriju od 5:0 koja se naposljetku pokazala ključnom.

Bjelovarski ljubitelji rukometne igre konačno su došli na svoje; foto: Filip Mlinar

Isto tako, važno je napomenuti da su svoju priliku zaigrati dobili i mladi Kesizubci Komar te Lacković koji su se prezentirali u dobrom svjetlu te će, ukoliko nastave ovim stopama biti budućnost ovdašnjeg muškog rukometa. Do ovog ostvarenja RK Bjelovar su predvodili već spomenuti Ćurić i Jurjević – svaki sa po pet egzekucija, dok igračima Bjelovarčanima jako dobro poznatog Dalibora Sokača nisu pomogla niti četiri gola Vinkovića, odnosno Maričića. Vrijedni spomena iz gostujućih redova još su i bivši član Bjelovara Ezgeta sa tri pogotka te novopridošli Dujmović koji se u listu strijelaca upisao također u tri navrata.  

Dakle, iznova je dokazano da je RK Bjelovar puno kvalitetnija momčad od križevačke unatoč križevačkoj velikoj želji, a prema svemu viđenome dojam je da će Križevčani u novom okruženju voditi ogromnu borbu za opstanak. Do početka prvenstva preostala su još dva tjedna, a kao zaključak ove priče vam donosimo Pećinina razmišljanja.

Josip Pećina; foto: Filip Mlinar

– U ovom susretu nisu participirali Valinčić i Lukačec koji „vuku“ neke sitne ozljede, ali će do početka prvenstva biti spremni. Uvijek rotiram pa su stoga priliku zaigrati dobili neki rukometaši koji manje igraju, odnosno koji nisu u mogućnosti ići na subotnji Memorijalni turnir u Gospić (27. kolovoza) gdje ćemo odmjeriti snage sa domaćinima te zagrebačkom Dubravom.

Dakle, bit će to još jedna dobra provjera za nas pred početak onog pravog, a želio bih naglasiti kako sam zadovoljan s našim mladim momcima. Kvalitetno treniraju, skupljaju minute i to je pravi put. Radimo prema planu te sam siguran kako ćemo „izbrusiti“ svoju formu do prvog prvenstvenog kola – ovako nam je govorio bjelovarski rukometni strateg nakon slavlja u prijateljskom srazu protiv KTC Križevci.