Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb najoštrije osuđuju skandaloznu i potpuno neprihvatljivu izjavu općinske državne odvjetnice Tatjane Šimunić Adamović: “Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici”.

Autonomna ženska kuća Zagreb očekuje hitnu reakciju Vlade RH, pravosuđa i policije kako bi se poslala jasna poruka da je nasilje protiv žena zabranjeno, da se neće tolerirati u našem društvu te da će biti sankcionirano maksimalno zakonom propisanim kaznama!!!!   

Konkretno, u ovom slučaju radilo se o nasilniku recidivisti, o kontinuitetu nasilja istog muškarca nad istom ženom. Policija je tjedan dana prije pokušaja ubojstva već intervenirala radi nasilje i prijetnji ubojstvom, no usprkos toga pušten je na slobodu!!! 

Pitamo se zar je zaista poruka države: “Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici”???

Došli bismo do toga da bi se frekvencija raznih oblika muškog nasilja protiv žena smanjila, ali bi i stopa femicida bila znatno manja. 

Aktivistice AŽKZ-a mole premijera Plenkovića da hitno sazove tematsku sjednicu Vlade RH na temu prevencije i sprječavanja raznih oblika nasilja nad ženama, a s ciljem rigoroznog sankcioniranja nasilnika!!