5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Teku zadnje pripreme za 29. Jesenski međunarodni sajam: „Očekujemo jednu veliku i prekrasnu sajamsku manifestaciju”, kaže direktor Zlatko Salaj

Nove vijesti

Od 9. do 11. rujna na sajamskom prostoru u Gudovcu održat će 29. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Zemlja partner bit će Češka, a osim iz Češke na sajmu će sudjelovati izlagači iz još desetak zemalja. Kako je do sajma ostalo još tri tjedna direktora Bjelovarskog sajma Zlatka Salaja pitali smo kako teku zadnje pripreme.

– Mogu reći da teku najbolje u odnosu na zadnja dva sajma koja smo radili poslije korone. Prošle godine smo jesenski sajam morali napraviti na brzinu u mjesec dana, a proljetni smo radili normalnim tempom samo je bila neizvjesnost oko toga kakve će biti epidemiološke mjere. Na svu sreću sada nismo opterećeni tom temom i pripreme idu u jednom dobrom smjeru. Izlagači se već mjesecima javljaju i mogu reći da smo tri tjedna prije sajma gotovo već spremni. Izlagači koji trebaju doći su se javili, a što se slobodnog prostora za izlagače tiče, ima još jako malo prostora što popunjavamo ovih dana. Samim time očekujemo jednu veliku i prekrasnu sajamsku manifestaciju – kazao je Salaj.

Na pitanje može li usporediti broj prijavljenih izlagača s godinama prije korone kazao je da im na sajmu taj broj nije relevantan, već se gleda zakupljena površina, a s tim podatkom se može reći da su dostignute godine prije korone.

– Bitno je da smo mi tu negdje s kvadraturom izložbenog prostora, a sad je li to broju izlagača više ili manje to nije toliko bitno jer mi želimo naš sajamski prostor popuniti da naši posjetitelji imaju što obilaziti cijeli dan – kaže Salaj.

Za nekoliko dana bit će poznata i cijena ulaznica koja se po novim pravilima mora prilagoditi Euru.

– Cijene ulaznica prilagođavamo Eurima i znat ćemo je za dan-dva. Moramo se prilagoditi tim novim cijenama i u kunama i u Eurima i raspravljamo oko te teme i sve ćemo objaviti za koji dan – rekao je Salaj.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika