5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Nogometaši Mladosti iz Ždralova prvenstvo otvorili bodom u Čepinu

Nove vijesti

DRUGA NOGOMETNA LIGA; 1. KOLO:

NK ZRINSKI JURJEVAC – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:0

Nogometaši Mladosti iz Ždralova su danas (petak, 19. kolovoza) započeli svoj put u novooformljenoj Drugoj nogometnoj ligi (treći rang hrvatskog nogometa) te su u sklopu prvog kola gostovali u Čepinu kod momčadi Zrinskog iz Jurjevca. Po isteku vremena predviđenog za igru rezultat je glasio 0:0, a to znači da su oba sastava zabilježila prvi bod u novom okruženju.

Nadalje, treba kazati kako je prvo poluvrijeme proteklo bez nekih izglednih situacija za postizanje pogotka, odnosno, okupljeni gledatelji su imali priliku vidjeti čvrstu igru s mnoštvom duela na obje strane. Nastavak dvoboja je ipak donio kvalitetniju predstavu, posebice od strane gostiju, a ovaj navod potkrepljujemo činjenicom da je lopta spuštena na zemlju te da su Kožarić i Raužan pogađali okvir protivničkih vrata. Također, u ovu priču spada i Jajalov pokušaj sa nekih 6-7 metara kojega je domaći čuvar mreže Stanić uspio obraniti. Dakle, možemo konstatirati kako su Mladostaši iz Ždralova u drugih 45 nogometnih minuta bili konkretniji te kako im je u svemu ovome nedostajala mrvica sportske sreće.

Nažalost, “Redsi” iz Ždralova svoju bolju igru nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu; foto: Filip Mlinar

No, isto tako, konstatacija jest i ta da je ovaj početni bod sasvim dobar na ovako teškom gostovanju i da nova prigoda za osvajanje premijernoga punoga plijena u novom ligaškom društvu za „Redse“ iz okolice Bjelovara slijedi već iduće subote (27. kolovoza) kada će na posve obnovljeno igralište „Brdo“ stići nekadašnji član Prve hrvatske nogometne lige – čakovečko Međimurje. Stoga, posebna pozivnica za ovaj spektakl istinskom nogometnom zaljubljeniku te navijaču Bjelovarsko-bilogorskog kluba sasvim sigurno nije potrebna.

Sigurni smo da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta i, povijesni, prvi nastup jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti pred domaćom publikom u ovom nogometnom rangu ćemo pratiti s ogromnim zanimanjem. Prvi sučev zvižduk će se začuti u 17 sati, a kao zaključak ovog osvrta pročitajte što nam je kazao trener NK Mladost Ždralovi – Danijel Lovrić.

Danijel Lovrić; foto: Filip Mlinar

–Gostovali smo kod jednog izrazito domaćinskog sastava, sastava koji je dominantan u skok igri te bih rekao kako možemo biti zadovoljni bodom. Međutim, isto tako, obzirom na činjenicu da smo bili bolja momčad, posebice u drugom poluvremenu možemo žaliti za pobjedom. Nedostajalo nam je koncentracije u završnici akcija, a ne mogu ne spomenuti i vrlo loš teren. Naime, bilo je vrlo teško igrati, ali sve ovo što smo danas prezentirali daje nam razloga za veliki optimizam u budućnosti – ovo su Lovrićeve riječi nakon podjele bodova u Čepinu sa jurjevačkim Zrinskim.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika