Novi, suvremen Gradski stadion Bjelovar prošao je postupke tehničkih pregleda i dobio uporabnu dozvolu jer je građevina zadovoljila sve potrebne uvjete i standarde. Na konferenciji za novinare u povodu završetka radova na stadionu, gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako je sretan radi dovršetka tog sportskog objekta, vrijednog oko 24 milijuna kuna.

– Objekt zadovoljava uvjete za 2. hrvatsku nogometnu ligu, a uz, eventualno povećanje tribina, zadovoljava čak i uvjete za 1. HNL. Primjeren je to objekt, za primjerenu cijenu koja neće opteretiti Proračun Grada Bjelovara. Sretan sam i zbog činjenice da grad ima još jedan stadion izgrađen u suradnji poduzetnika i Grada Bjelovara, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Na konferenciji za novinare gradonačelniku su se pridružili zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Slavko Prišćan, dopredsjednik NK Bjelovar Ivan Šepoval te trener NK Bjelovar Luka Bilobrk koji su izrazili zadovoljstvo prekrasnim, funkcionalnim zdanjem koji diže sport u Bjelovaru na puno višu razinu.

Prva nogometna utakmica, NK Bjelovar protiv NK Trnje, odigrat će se u subotu, 20. kolovoza 2022. u 17,30 sati na novom nogometnom igralištu s prirodnom travom. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Tekst: Grad Bjelovar / Foto: Lorenzo Kocijan Pacas