Ovoga četvrtka održan je još jedan u nizu stočnih sajmova na sajamskom prostoru u Gudovcu koji polako privlači prodavače i kupce, no kako je rekao direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj nitko nije očekivao čudo s obzirom da su naša sela takva kakva jesu i više nema toliko stoke na gospodarstvima, no i da je to projekt Županije i Bjelovarskog sajma kojim je omogućena legalna prodaja stoke, a do kraja godine su usluge ovog sajma za sve stočare besplatne.

– Svakog četvrtka se odvija kupoprodaja stoke. Nije to ništa veliko, ali želja nam je da očuvamo i ovo malo što nam je ostalo manjih poljoprivrednika da dođu ovdje i sajam se kreće. Možemo reći da ga nismo napravili uzaludno, jer svaki četvrtak se nešto događa, a vjerujem da će kroz određeno vrijeme biti i bolje. Teško je očekivati velike brojke, ali ako smo svaki četvrtak pomogli nekolicini naših manjih OPG-ova da prodaju, već smo napravili uspjeh – rekao je Salaj.

Dodajmo kako je osim stočnog sajma odnedavno uveden i sajam automobila koji polako bilježi rast i postaje jedno mjesto na kojemu se nedjeljom ujutro može kupiti ili prodati vozilo i ugodno provesti vrijeme.