Gradski stadion / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Danas je održan tehnički pregled novog bjelovarskog stadiona koji je udovoljio svim sigurnosnim i ostalim uvjetima. U nadzoru  su bili i predstavnici Ministarstva turizma i sporta koje je za izgradnju dodijelilo 610 tisuća kuna potpore za gradnju druge faze stadiona, tako da su i oni otišli zadovoljni viđenim na novim bjelovarskim nogometnim terenima, kazao je nakon tehničkog pregleda gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i dodao kako će nogometaši već danas u popodnevnim satima „okusiti“ novi travnjak.

– Danas i sutra održat će se dva nogometna treninga seniorske ekipe NK Bjelovar koji će prvu nogometnu utakmicu na nogometnom stadionu odigrati u subotu u 17:30 u višem rangu natjecanja protiv gostiju iz Trnja – najavio je Hrebak.

Hrebak je rekao i kako je preponosan što je Grad Bjelovar u ovim turbulentnim vremenima napravio stadion vrijedan 24 milijuna kuna što mu se i danas čini nemoguće.

– Danas da smo ga krenuli graditi po ovim cijenama, vjerujem da bi vrijedio duplo više. Jednostavno cijene su nenormalno skakale, ali mi smo na vrijeme potpisali ugovor i realno, imali smo jako puno sreće da smo na vrijeme započeli, prije skoka cijena i da su izvođači na vrijeme naručili svoje materijale po većinom starim cijenama. Ja sam zadovoljan jer smo dobili odličan objekt, a nemojmo zaboraviti da je Grad podržavao i ždralovačku Mladost u njihovim težnjama da naprave svoj stadion koji su napravili većinom donacijama privatnika, gospodarstvenika i njihovog predsjednika kluba. Dobili smo dva fenomenalna sportska objekta i ja čestitam i jednom i drugom nogometnom klubu na ulasku u viši rang natjecanja – kazao je Hrebak koji je najavio i daljne podizanje sportske infrastrukture.

– Nadam se da će šlag na tortu cijele te izgradnje infrastrukture sportskog tipa biti izgradnja Termi Bjelovar za koju smo spremni i za koju željno iščekujemo da se natječaj koji je najavljen za dva do tri tjedna otvori i da se možemo na njega prijaviti i krenuti u izgradnju bjelovarskih toplica i olimpijskog bazena – zaključio je Hrebak.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas