Župa sv. Nikole biskupa sa sjedištem u Gornjem Mikloušu najmanja je župa Bjelovarsko – križevačke biskupije, a osim blagdana sv. Nikole, od davnina se posebno štuje i slavi i blagdan sv. Lovre ili Lovrečevo.

DVD Miklouš  je ove nedjelje u organiziralo procesiju od Donjeg Miklouša do crkve u Gornjem Mikloušu u kojoj je služena Sveta misa.

DVD Mikluš je nakon problema s početka godine krenulo dalje s novim vodstvom, predsjednikom Vladom Golubićem i zapovjednikom Draženom Korenom. Društvo broji tridesetak članova, a 10 članova je operativnih s liječničkim uvjerenjem. U planu je aktivno raditi, a procesija za Lovrečevo samo je jedna od aktivnosti kojom se nastoji aktivirati mještani koji su se u velikom broju odazvali i pridružili svojim vatrogascima.

– DVD Miklouš do sada nije nikada organiziralo procesije, niti na dan sv. Lovre vatrogasci nisu išli u crkvu. Dogovorili smo se na sastanku da bi pokrenuli procesiju, kako bi mještani s vatrogascima išli u crkvu obilježiti ovaj kršćanski blagdan – kazao je zapovjednik DVD-a Miklouš Dražen Koren.

Ono po čemu su vatrogasci u Mikloušu bili poznati je rad s pomlatkom, pa i sada okupljaju djecu iz 5 okolnih sela koja gotovo svakodnevno vježbaju, a i danas su mladi članovi društva bili u procesiji, kojoj su se priključili i članovi KUD-a Miklouš i ostali vjernici.