U subotu 13. kolovoza održan je jubilarni 30. „Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić“ za poginule hrvatske branitelje, članove i igrače Nogometnog kluba Draganec.

Jedan je ovo od prvih memorijalnih turnira koji se za poginule branitelje održava u Republici Hrvatskoj i prvo izdanje imao je 1992. godine, tada za Josipa Bukovića i Josipa Vukelića koji su poginuli 1991. godine kao članovi 2 bojne 105. brigade HV, da bi se dvije godine kasnije, nažalost našlo još jedno ime u nazivu turnira, jer je 1993. godine poginuo Ivica Šaljak kao pripadnik 1 „A“ brigade HV.

Tijekom godina niz klubova došao je igrati u Draganec, od Dinama, Vukovara, Varteksa, NK Dinare iz Knina, da bi se ove godine na odigravanje memorijalne utakmice odazvala ekipa ŠNM NK “Naftaš Ivanić Grad”.

Na prvom memorijalnom turniru 1992. godine kada je gostovao tadašnji HAŠK „Građanski“, današnji Dinamo, početni udarac izveo je tada 9-godišnji sina Josipa Bukovića, Hrvoje, a osobito emotivno je bilo vidjeti unuka Josipa Bukovića, koji nosi ime svog djeda, maloga Josipa, kako  30 godina poslije izvodi početni udarac na subotnjoj utakmici.

Prije utakmice odana je počast palim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a počast su odali  izaslanik ministra hrvatskih branitelja Ilija Pavlović, predsjednik Športske zajednice Grada Čazme Damir Đuran ispred Grada Čazme i predstavnici Kluba 2/105. brigade HV i čazmanske HVIDRE.