13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Završile utrke za startne pozicije na Maratonu lađa u Opuzenu, bjelovarske ekipe startaju u subotu iz drugog reda

Nove vijesti

Kup Slobodne Dalmacije na brzinskim utrkama lađa u Opuzenu po peti put pripao je lađarima Stabline. Drugi su lađari Zagreb, a treći Crni put Metković.

Na stazi dugoj oko 120 metara s okretom oko bove i povratkom natrag na mjesto gdje se startalo lađari su pokazali svoju spretnost i uvježbanost.

Što se pak tiče bjelovarskih ekipa najbrža je bila posada SU Argo Bjelovar. Stazu su odveslali u vremenu 1:29.418 i tako zauzeli 12. poziciju.

HŠD Bjelovar “Šumari” brzinsku utrku završili su na 14. mjestu s vremenom 1:29.950.

Dok je posada „Argosaura“ u cilj ušla s 20. vremenom koje je bilo 1:32. 821.

Ekipe koje su najbrže izveslale rutu od Mosta do Brane na Maloj Neretvi imale su privilegiju među prvima izabrati najbolje startne pozicije na subotnjem 25. po redu Maratonu lađa na Neretvi. Naše tri ekipe na ovogodišnjem maratonu startat će iz drugog reda.

Poredak za start 25.Maratona lađa

25. Maraton lađa startat će u subotu u 17 sati u Metkoviću, uz izravan prijenos na HRT-u.

Spomenimo i to da je danas na rasporedu i 9. Maraton lađarica u kojemu boje Bjelovarsko-bilogorske županije brane bjelovarske Sparte.  Na 9. Maratonu lađarica nastupit će 11 posada.  7 udruga iz Neretvanske doline i 3 udruge iz unutrašnjosti, od toga 1  udruga s 2 posade.  Maraton se vesla od Metkovića do Opuzena  i dug je 10 kilometara.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika