Športska zajednica Grada Čazme održala je izbornu skupštinu na kojoj je povjerenje da i dalje vodi krovnu sportsku zajednicu Grada Čazme dobio dosadašnji predsjednik Damir Đuran koji je dobio jednoglasnu potporu, kao i njegov zamjenik Žarko Jančić i tajnik Milan Obranović.

– Odradili smo sve projekte koje smo zacrtali, au tom dijelu se posebno zahvaljujem Gradu, gradonačelniku Piraku i Razvojnoj agenciji s kojom smo odradili nekoliko projekata, zadnji je škola plivanja kroz koju će 90 malih Čazmanca naučiti plivati – kazao je Đuran koji je posebno zadovoljan radom svih klubova na gradskom području jer se kod svih vidi napredak.

– Vidi se napredak osobito u radu s mladima, gdje mogu pohvaliti naše nogometne klubove, pogotovo NK Čazma u kojem vidimo jako puno djece na treninzima. Odlično rade i muški i ženski odbojkaški klub. Ne bih nikoga izdvajao posebno jer svi klubovi korektno rade i imaju dobru suradnju sa Športskom zajednicom – rekao je Đuran i pohvalio sve klubove na aktivnostima koje su organizirali povodom obilježavanja Dana grada.

Od planova u novom mandatu izdvojio je dodatno uređenje sportskih terena u Čazmi, osobito tzv. balona gdje su potrebna veća financijska ulaganja i rješavanje gorućeg problema koji svi sportski klubovi imajuvezano uz korištenje školsko-sportske dvorane u Čazmi.

Ovaj dugogodišnji problem će napokon biti riješen, jer s s početkom 2023. godine osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma, pa tako i dvoranom, prelaze s Bjelovarsko-bilogorske županije na Grad Čazmu, najavio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

– Konačno od 1. siječnja 2023. godine preuzimamo osnivačka prava nad školom. Ne možemo prije jer se radi o proračunskim novcima države i županije, pa nam je sugerirano da s tim krenemo 1. siječnja i tad ćemo riješiti sve zavrzlame oko dvorane. Naše sportske terene pripremamo za obnovu kroz EU fondove. Spremni su i projekti i dokumentacija, čekamo natječaje tako da ćemo još bolje urediti sportsku infrastrukturu – kazao je gradonačelnik Pirak.