Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su u protekla 24 sata od kriminalnih radnji izdvojili dvije šumske krađe.

56-godišnjak je jučer (srijeda, 10. kolovoza) podnio kaznenu prijavu u kojoj je naveo da mu je u šumi u Srednjim Mostima nepoznati počinitelj izrezao 15 stabala johe te veći dio toga izvezao iz šume. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je počinitelj 45-godišnji muškarac od kojeg su drva oduzeta. Budući da je počinitelj rušio i izvozio drva bez pribavljene adekvatne dokumentacije protiv njega slijedi obavijest nadležnom šumarskom inspektoru o počinjenom prekršaju.

36-godišnjakinja je podnijela kaznenu prijavu te je navela da joj je netko iz šume koja se nalazi u Čazmi, u tamošnjoj Moslavačkoj ulici srušio i odvezao 4 stabla graba. Nastalu štetu procjenjuje na 5.000,00 kuna.

Ovome dodajmo da je evidentirano i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Naime, jučer oko 13:20 sati u Garešnici, u ulici Petra Svačića javni red i mir su narušavala dva mladića. Riječ je o 16-godišnjaku te 17-godišnjaku, a oni su to činili tako što su iz dvorišta vikali na 34-godišnjaka koji se nalazio na balkonu svoje kuće. Zbog naročito nedoličnog i drskog ponašanja protiv njih će uslijediti optužni prijedlog.