9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Podijeljene prve diplome u čazmanskoj školi plivanja

Nove vijesti

Danas su na čazmanskom biološkom bazenu podijeljene prve diplome za polaznike škole plivanja koja je započela 1. kolovoza.

Razvojna agencija Čazma pripremila je projekt „Čazma pliva“ na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta te su ostvarena sredstva u iznosu od 92.000 kn. Grad Čazma, ovaj program sufinancira u iznosu od nešto više od 20.000 kuna.

Školu plivanja vode tri profesora kineziologije koji vode djecu kroz šest grupa. U školu plivanja ukupno je upisano devedeset čazmanskih mališana i obuka je za njih potpuno besplatna.

– Od danas imamo trideset i jednog novog plivača u Gradu Čazmi. Sve je proteklo jako dobro i ovo je bilo jedno jako lijepo iskustvo. Jedino nas je malo vrijeme malo zezalo, pet dana smo imali lijepih i pet ružnih ali sve smo uspjeli odraditi – rekla nam je Zrinka Birt jedna od voditeljica škole plivanja.

Treneri, mališani, ali i roditelji i više su nego zadovoljni rezultatima, a grad Čazma je dobio novu generaciju najmlađih plivača. Naravno, stečenu vještinu mališani će i nadalje morati usavršavati, a za to je idealan biološki bazen u Čazmi koji je još jednom pokazao svoju svrhu i koje prednosti i pogodnosti donosi gradu.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika