Danas (četvrtak, 11. kolovoza) s početkom u 18:30 sati je održan 9. po redu Maraton lađarica na rijeci Neretvi. Nakon dugog razdoblja priprema, neretvanskim ljepotama, ali i njenim zamkama odalo se 11 posada. Dakle, konkurencija je i ove godine bila izrazito snažna, a među tih 11 posada također su se našle i predstavnice Bjelovarsko-bilogorske županije, možemo konstatirati jako dobre poznavateljice doline Neretve – bjelovarske Sparte. Nadalje, prije odlaska na Neretvu, kapetanica Ana Subotičanec je istaknula da na ovaj izazov, dug 9,5 kilometara (od Metkovića do Opuzena) idu bez nekog velikog pritiska, odveslati najbolje što mogu.

U tom naumu su Sparte uspjele, uspješno apsolviravši sve prepreke koje su bile pred njima, a naposljetku su zauzele 7. poziciju. Naglasimo kako su Spartanke startale iz prvog reda (kao pete zahvaljujući upravo toj poziciji na prošlogodišnjem Maratonu). Prvoplasirana je bila posada Siska, srebrom su se okitile lađarice zagrebačkih Nereida (prva posada), dok su broncu svojim kućama ponijele  članice Baćine. Stoga, konstatirajmo i to da je ovogodišnji Maraton lađarica protekao u dominaciji kontinentalnih posada.

Sparte Bjelovar; foto: Facebook

Na koncu, zaključak svega ovoga jest taj da svi navijači Bjelovarčanki mogu biti zadovoljni postignućem svojih ljubimica i da će, sigurni smo idući ženski maratonski spektakl biti još masovniji pa samim time i kvalitetniji. Stoga se već sada veselimo nadolazećem, jubilarnom, 10. izdanju Maratona lađarica na Neretvi kojeg ćemo također pratiti s ogromnim zanimanjem.