Širom svijeta su poznati najrazličitiji okusi sladoleda: krumpir, kukuruz, juneće iznutrice, slanina, pivo, rakija, kanabis, konjsko meso, kravlji jezik, ali i kavijar. No, mnogi stanovnici Londona, kako bi lakše podnijeli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrijednosti spremni su probati i nove neobične okuse poput kečapa te majoneze.

Naime, riječ je o najnovijem projektu britanskih ljubitelja sladoleda za najtoplije ljeto i sastoji se od niza netradicionalnih okusa koje, kako pišu britanski i američki mediji prije možete pronaći u svojoj ostavi nego u hladnjaku za sladoled, a osim majoneze i kečapa tu je i pomalo nevjerojatan okus – pečeni grah.     

Sladoled je jedna od naših najdražih slastica; foto: Canva

Sladolede je kreirala Anja Hindmash koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina te gotovih jela. Naravno, kupci su bili uzbuđeni što su imali prilike probati neobične okuse, zapakirane u tradicionalna pakovanja, sa originalnom markom kečapa i majoneze.

Zaključno, planirano je da ovaj hrabar „slastičarski“ projekt traje sve do 28. kolovoza, a jedna od zaposlenih osoba u ovoj neobičnoj londonskoj slastičarni naglašava da su zalihe predviđene za šest tjedana prodane za samo četiri dana te da već postoje redovni potrošači. Pitanje je – jeste li i vi spremni kušati ove nesvakidašnje okuse? 

Jeste li spremni eksperimentirati?; foto: Canva