Ove srijede (10. kolovoza), službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su od kriminalnih radnji izdvojili jedno kazneno djelo krađe te tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

U jučerašnjim poslijepodnevnim satima, na Slavonskoj cesti, u jednom trgovačkom centru, u pokušaju krađe raznih artikala vrijednosti više stotina kuna zatečene su 18-godišnjakinja i 24-godišnjakinja. Predmeti su im oduzeti te vraćeni u prodaju.

Oko 13:15 sati u Rogoži kod Garešnice javni red i mir je na ulici narušavao 64-godišnji muškarac tako što je vikao na 51-godišnjakinju. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom tijelu.

Također u Garešnici, oko 17:20 sati, u ulici Petra Svačića javni red i mir je narušavao 16-godišnji mladić na način da je kao putnik u osobnom automobilu kroz otvoreni prozor vikao na 34-godišnjaka. I protiv njega će uslijediti optužni prijedlog.

Mjesto Koreničani – općina Đulovac je bilo poprište trećeg narušavanja javnog reda i mira, a to je činio 17-godišnjak tako što je 38-godišnjaka srušio na tlo. Uslijed toga su obojica pala u putni jarak te treba kazati kako je 38-godišnjak zadobio dva udarca rukom u lice. Pri tom udaranju, 17-godišnjak je vikao pa je uhićen. Priveden je u policijske prostorije i u tijeku današnjeg dana će biti priveden na saslušanje nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.