Osobe koje su alergične na ambroziju imaju još svega nekoliko dana da poduzmu potrebne mjere kako bi spriječile utjecaj peludi ove biljke na zdravlje. Stručnjaci očekuju da broj peludnih zrnaca ambrozije za svega pet dana u zraku prođe granične vrijednosti, a to znači 200 zrnaca po kubnom metru. Oni koji imaju tu sreću da nisu alergični na ambroziju ne mogu razumjeti koliko je naporno “pregurati” ovaj period u godini, kada i običan izlazak iz kuće može biti izuzetno težak i u neku ruku nepreporučljiv.

Međutim, postoje određeni savjeti koje možete primijeniti kako biste si olakšali udarni period cvjetanja ove neugodne biljke. Sada ćemo vam prenijeti kako možete prepoznati simptome alergije i što biste mogli napraviti kako biste ih sveli na minimum.

Ambrozija je jedan od najrasprostranjenijih alergena; foto: Canva

Ne idite na polja gdje ima korova ambrozije i trave. Držite zatvorene prozore te koristite klimu tijekom toplih dana. Ambrozija je oprašivač koji je aktivan tijekom kasnog jutra tako da je na otvoreno najbolje izaći ranije. Nakon što ste bili vani odmah se presvucite i istuširajte, a kao zaključak ove poučne priče  napominjemo da je pored predostrožnosti važno otići kod liječnika koji će vam prepisati terapiju koja će vam pomoći da smanjite simptome te preživite nalet ambrozije.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći i da ćete ih se pridržavati. Sve za dobrobit vašeg zdravlja.

Poslušajte naše savjete kako biste zaštitili svoje zdravlje; foto: Canva