Kada je riječ o kriminalnim radnjama u protekla 24 sata, PU Bjelovarsko-bilogorska je izdvojila: provalu, krađu mobitela te šumsku krađu.

Netko je u Velikim Zdencima, u tamošnjoj ulici Mate Lovraka provalio u samostojeći objekt i pritom iz njega ukrao razni alat koji je vlasništvo 77-godišnjaka. Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Zasad također nepoznata osoba je u Zrinskom Topolovcu otuđila mobitel, vlasništvo 46-godišnjaka, a on nastalu štetu procjenjuje na više stotina kuna.

Nepoznati počinitelji su u šumi u Gornjim Zdelicama srušili te u nepoznatom smjeru odvezli 26 stabala: graba, bukve, klena i bagrema. Vlasnik je 44-godišnji muškarac, a dodajmo kako je u ovoj priči bilo i 9 stabala koja su vlasništvo 73-godišnjaka. U blizini događaja pronađeno je i 12 posječenih panjeva: bagrema, klena te graba zasad nepoznatog vlasnika.  

Oštećene osobe se trenutno nisu mogle izjasniti o visini nastale materijalne štete, a uslijedit će kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.