12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Otkrivamo vam mjesta na kojima bakterije najviše obitavaju

Nove vijesti

Iako se kupaonica smatra najprljavijom prostorijom u našem domu, velik broj bakterija se također skuplja i na nekim posve neočekivanim mjestima. Prilikom čišćenja, većina osoba preskače iste predmete. Iako za neke od njih mislimo da su čisti te da ih ne treba čistiti, ispostavlja se da su upravo to idealna mjesta za razmnožavanje bakterija i gljivica.

Sada vam donosimo koji su to predmeti, odnosno mjesta:  

Guma u mašini za pranje rublja

Perilicu za rublje morate čistiti redovito jer, ukoliko to ne činite ona je jedno od pogodnih mjesta za razmnožavanje prljavštine. Mikroorganizmima poput bakterija i gljivica pogoduju topla i vlažna mjesta, a upravo takva je perilica rublja nakon pranja. Naročito ako ne ostavite otvorena vrata nakon što ste izvadili rublje.

Nemojte si dozvoliti ovako zamišljen pogled već na vrijeme očistite svoju perilicu za rublje; foto: Canva

Aparat za kavu

Ako se ne čisti redovno, aparat za kavu postaje leglo bakterija i gljivica koji se razmnožavaju u rezervoarima za vodu.

Aparat za kavu također je jedan od mogućih sakupljača bakterija; foto: Canva

Daljinski

Vjerovali ili ne, daljinski upravljač može biti i do 20 puta prljaviji od daske WC školjke! Uslijed učestale upotrebe, trudite se dezinficirati ga barem jednom dnevnom.

A u tu kategoriju itekako spada i daljinski upravljač; foto: Canva

Kuhinjska spužva 

Kako su skoro čitavo vrijeme vlažne, spužve su leglo bakterija. Stoga bi ih trebali mijenjati svakoga tjedna. Nakon svake upotrebe dobro ju iscijedite i pustite da se osuši.

Čaša u kojoj držimo četkice za zube

Stomatolozi redovno upozoravaju da bi četkice za zube trebalo mijenjati svaka tri mjeseca, ali ne treba nikako zanemariti niti čašu u kojoj ih držimo. I ona spada u mjesta pogodna za razvoj bakterija.

Brinite i o svojoj četkici za zube pa i čaši u kojoj ju držite; foto: Canva

Zaključno, na ovaj smo vam način približili ovaj problem te se nadamo da ćete u budućnosti više pozornosti pridavati čišćenju navedenih stvari.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika