Ovih dana noćna temperatura nije mnogo niža nego danju pa mnogi ostavljaju uključene klima uređaje dok spavaju. Međutim, postavlja se pitanje može li to negativno utjecati na zdravlje. Visoke temperature traju već nekoliko dana i svaki put kada izađete iz kuće ne samo da je zamorno, već je i opterećujuće.

Gotovo je nemoguće napraviti jedan korak, a da se ne oznojite. Tuširanje nekoliko puta dnevno je zamorno. I sigurni smo da, kao i većina, jedva čekate ući u rashlađenu prostoriju, a vjerojatno koristite klima uređaj i kod kuće i na poslu. To može biti loše za one koji boluju od astme. Isto vrijedi i za korištenje ventilatora dok spavate.

Pročitajte naše savjete i adekvatno se zaštitite; foto: Canva

Stoga, savjetujemo da dobro rashladite prostoriju prije spavanja, a zatim isključite klimu ili je ostavite u drugoj prostoriji. Nadalje, stručnjaci podsjećaju da se, osim alergijskih napada te problema sa suhim očima i nosnom sluzokožom mogu pojaviti i drugi problemi, poput ukočenosti te bolova u leđima.

Umjesto klima uređaja i ventilatora, stručnjaci savjetuju da podesite rolete, navučete zavjese, ali i da pazite na njihovu boju. Naime, najbolje su svijetle jer će tamne boje privlačiti toplinu. Često se tuširajte i hidratizirajte hladnom vodom. Izbjegavajte alkohol, kofein te pića s visokom koncentracijom šećera.