U utorak (19. srpnja), s pripremama za novu nogometnu sezonu, sezonu 2022.-2023. su, u bjelovarskom fitness centru Fox krenuli nogometaši Bjelovarsko-bilogorskog županijskog prvoligaša Trnskog iz Nove Rače. Na prvoj prozivci igrača/trenera Denisa Nađa se našlo točno 20 članova ove ambiciozne momčadi koja želi nastaviti borbu za sam vrh ukupnog poretka, odnosno, prema Nađevim riječima, ostvariti plasman najmanje na petu poziciju ukupnog ligaškog poretka. Obzirom da je riječ o ljetnim pripremama, jasno je kako se nogometaši izmjenjuju, točnije odlaze na more i vraćaju se, no Nađ je siguran kako će, kada krene sezona njegov sastav biti uigran te spreman za velike stvari.

Račanci će, i u budućem razdoblju biti skup mladosti i iskustva, a u njihovom rosteru je došlo tek do nekoliko promjena. Njihovu svlačionicu su napustili samo vratar Vedran Džolan i Mario Markuz, a sasvim sigurno, njihovo najveće pojačanje je dolazak jedne od istinskih ikona nogometa na ovim prostorima – Hrvoja Trupca. Uz njega, boje NK Trnski će u nadolazećoj sezoni braniti i povratnik Andrija Pavlović koji stiže iz berečkog Tomislava, Marko Razum koji se vraća s posudbe iz Severina, a tu je i novi čuvar mreže – Ivan Đukanović. On na igralište „Domagoj Novak“ dolazi iz redova Mladosti iz Ždralova.

Denis Nađ, igrač/trener račanskog županijskog prvoligaša pun je optimizma; foto: Filip Mlinar

Nadalje, predsjedničku funkciju nastavlja obnašati gospodin Željko Ćurić, a prilikom okupljanja istaknuto je da je želja Trnskog i dalje nastaviti pružati partije na jednoj visokoj razini, partije koje će i dalje uveseljavati njihove navijače, i to, kako je to već postalo uobičajeno u Nađevoj eri prvenstveno sa domaćim momcima. U klubu su sigurni kako će takav pristup biti plodonosan te kako će svi račanski ljubitelji nogometa i u budućnosti imati mnogo razloga za veselje.

Treninzi se odvijaju na travnjaku te, kako je već rečeno, u fitnessu. Tehničko-taktičke, odnosno fizičke su prirode, a pripremno razdoblje će Račancima donijeti samo tri prijateljska dvoboja. Razlog tome jest taj što je županijski nogometni savez donio odluku o pomicanju početka prvenstva što znači da će akcija započeti tjedan dana ranije od predviđenog – 21. kolovoza. Tome je tako da bi do polovice studenoga, kada započinje SP-u u Kataru cjelokupan prvi dio sezone bio okončan.

Plenum klubova kojim će se odrediti startni brojevi, odnosno parovi će se održati u Hercegovcu u srijedu (10. kolovoza), a prvi pripremni dvoboj Trnskom slijedi već sutra (nedjelja, 7. kolovoza) kada će zaigrati u Kapeli protiv tamošnje Bilogore. Drugi će meč biti u Molvama (srijeda, 10. kolovoza), dok će 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe u Novu Raču već tradicionalno stići NK Naftaš Ivanić.