21.4 C
Bjelovar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Rezultati provedene i najava akcije PU Bjelovarsko-bilogorske koja slijedi za vikend

Nove vijesti

Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su posljednje ovotjedno javljanje započeli s rezultatima preventivno-represivne akcije koja je provedena jučer (srijeda, 3. kolovoza), a u kojoj se, od 21 do 23 sata posebna pažnja pridavala prekršajima biciklista. Tijekom njezina provođenja je utvrđeno 10 prometnih prekršaja od čega je njih 9 bilo u skladu s akcijom.  

Za 8 je utvrđeno da se prekršitelji, u uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno noću kolnikom nisu kretali označeni reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom oznakom, dok je kod jednog vozača utvrđeno da je svojim kretanjem ugrožavao druge prometne sudionike.  

Za sve navedene prekršaje je izdano upozorenje te je pritom podijeljeno 8 prsluka. Još jednom treba napomenuti kako su upravo biciklisti najranjivija skupina u prometu, a to dokazuju statistički podaci iz kojih se iščitava to da su njihove tjelesne ozljede najteže prirode ili sve završava smrtnim ishodom. Upravo zbog toga se ovakve akcije i provode.  

Ovome dodajmo kako će PU Bjelovrsko-bilogorska i nadolazećeg vikenda provoditi one dobro poznate pojačane aktivnosti na prometnicama čiji je cilj sprečavanje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica.    

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika