21.4 C
Bjelovar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Mali olimpijac uključio male Bjelovarčane u sportske aktivnosti

Nove vijesti

Ministarstvo turizma i sporta provelo je natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta u 2022. Udruga Mali olimpijac prijavila se za programsko područje “Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem” te joj je odobreno 104.493,75 kn.

– Primarni cilj projekta je okupljanje što većeg broja djece i njihovo uključivanje u sportske aktivnosti s ciljem dobrobiti na njihovo zdravlje i razvoja psihofizičkih sposobnosti. Ono što je naša želja, htjeli bismo da u projekt bude uključeno oko 250 djece. Trenutno smo ih uključili preko stotinu. Već smo odradili prva tri tjedna kampa, a pred nama se nalaze još tri tjedna kampa gdje ćemo djecu voditi u Gorski Kotar, ali ćemo odraditi dio i kod nas na Boriku. Bazirali smo se na djecu 6 -12 godina – kazao je Zoran Pajić iz Malog olimpijca.

Udruzi Mali olimpijac na uspješnom projektu čestitao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji je dodao kako Grad ne podupire samo velike sportove već i one male.

– Mi gradimo stadion svojim sredstvima i pomažemo privatnu inicijativu u Ždralovima, a ti stadioni pomagat će upravo djeci s područja Grada Bjelovara, ali i županije koji će stasati na tim nogometnim terenima. Imamo rukometni klub u najvišem rangu natjecanja, cure u najvišem rangu, kuglače, ali imamo i izuzetno dobru suradnju i podupiremo „ manje sportove“. Ta suradnja može biti samo još bolja – rekao je  Brajdić i dodao kako je ovaj tjedan u Ministarstvu turizma i sporta potpisao Ugovor o dobivanju nepovratnih sredstava u iznosu od 610 tisuća kuna za izgradnju i opremanje glavnog nogometnog igrališta novog Gradskog stadiona s uređenjem okoliša.

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika