0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Rukometaši Bjelovara iznova na okupu

Nove vijesti

Rukometaši Bjelovara su jučer (ponedjeljak, 1. kolovoza), s početkom u 20 sati, u svojoj dvorani Europskih prvaka započeli s pripremama za novu sezonu. Direktor Miroslav Habijanec i trener Josip Pećina su im zaželjeli uspješne pripreme i u kratkim crtama kazali što se od njih u novoj sezoni očekuje. Ti zadaci nisu teški i neostvarivi. Prije svega, od njih se očekuje da svaku utakmicu igraju sa srcem kako bi zadovoljili gledatelje, ali i da se u ligi s: PPD Zagrebom, Sesvetama, Porečom, Osijekom, Trogirom, križevačkim KTC-om i kutinskom Moslavinom, „potuku“ za treće mjesto koje donosi nastup u ligi za prvaka.

Sudeći po kvaliteti trenutnog igračkog rostera taj cilj, ili bolje rečeno želja, nisu neostvarivi. Prije svega zato što su mladi domaći igrači stariji i iskusniji za jednu godinu, ali i zato što je klub kvalitetno nadomjestio upražnjena mjesta koja su nastala odlaskom Jovana Miličevića, Mateja Vulete i Danila Živkovića koji je prije nekoliko dana najavio svoj odlazak.

Nadalje, trenera Pećinu prije svega veseli što su klupski stožerni igrači ostali na okupu jer oni će i ove sezone biti udarna igla RK Bjelovar.

Pećina nam je govorio jako nadahnuto

–Da, nakon jedne i pol godine izbivanja u klub se vratio Amon Vidović, a došao je i Mislav Trninić kojeg za Bjelovar vežu rodbinske veze. Isto tako, nakon nekoliko godina igranja u inozemstvu vratio se i Miran Valinčić za kojeg se nadamo da će nam biti veliko pojačanje. Zadovoljan sam jer smo u klub vratili naše domaće rukometaše koji će se iskreno i sa srcem boriti za naš klub. Iskreno mi je žao što se nismo uspjeli dogovoriti s Marijem Vuglačem koji nije bio spreman iznova zaigrati rukomet. Naime, Mario je tokom svoje karijere imao previše teških ozljeda i, kako je kazao, njegovo tijelo više nije spremno podnijeti nove napore – kazao je Pećina koji je dodao:

Plan nam je da se pomaknemo koji korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, ali to neće biti lagano jer u Premijer ligi doista je teško ostvariti nešto takvo. No, držat ćemo se tog cilja i to će nam biti zvijezda vodilja. Neće biti smak svijeta ukoliko ne uđemo u ligu za prvaka, ali to bi iskreno voljeli. Naime, nakon prošlogodišnjeg sedmog mjesta sasvim je logičan put da želimo ići stepenicu više. PPD Zagreb je nedodirljiv, a sve govori kako se sa Sesvetama i Porečom moramo „pofajtati“ za to treće mjesto uz naznaku da su  i ostale momčadi isto tako kvalitetne – zaključio je bjelovarski rukometni strateg.

Na prvom ovosezonskom treningu je vladalo odlično raspoloženje

Zaključno, seriju pripremnih utakmica RK Bjelovar otvara 13. kolovoza kad će u dvorani Europskih prvaka gostovati Gorica. Nakon tog susreta slijede dvije pripremne utakmica s križevačkim KTC-om, uzvrat s Goricom pa turnir u Gospiću gdje će nastupiti Zamet i jedan klub iz Premijer lige, dok će zadnja pripremna utakmica biti tjedan dana prije početka prvenstva s Ivanićem. 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika