0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Prometne brojke PU Bjelovarsko-bilogorske u protekla tri dana

Nove vijesti

PU Bjelovarsko-bilogorska je i posljednjega srpanjskoga ovogodišnjega vikenda provela pojačane aktivnosti, odnosno akciju usmjerenu na one četiri dobro poznate prometne “ubojice, a sve u cilju sprečavanja istih ili njihovog smanjenja. Tako su sveukupno (od petka – 29. do nedjelje 31. srpnja) utvrđena 92 prekršaja.  

Od tog broja su dva prekršaja bila ona vožnje pod utjecajem alkohola, a 28 godišnji vozač osobnog automobila u Daruvaru je prilikom alkotestiranja u krvi imao 0,80 promila. To je najveća koncentracija alkohola u krvi ovoga vikenda, dok su tu i 44 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Najveće prekoračenje se zbilo u Rajićima. Iznosilo je čak 106 kilometara više od dopuštenog, i to na dionici kolnika gdje je dopušteno voziti 50 kilometara na sat.  

Komparativno s ovim informacijama, kažimo da se ovog vikenda na području PU Bjelovarsko-bilogorske dogodilo čak 11 prometnih nesreća. Napomenimo kako su u tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a sveukupno je bilo šest ozlijeđenih osoba. Dakle, riječ je o iznadprosječnim brojkama pa službenici PU Bjelovarsko-bilogorske koriste prigodu te iznova upozoravaju sve prometne sudionike da se pridržavaju pravila i prometnih propisa. Prevelikim pouzdavanjem u sebe te mogućnosti svog vozila tragedija se može dogoditi u trenu i time možete obilježiti sebe ili nekoga drugoga za cijeli život.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika