Jučer (nedjelja, 31. srpnja) je u Bedeniku, kako smo to i najavili prije nekoliko dana na našem portalu, na tamošnjem nogometnom igralištu održan malonogometni turnir na kojem je svoje nogometne sposobnosti prezentiralo devet ekipa. Iste su bile podijeljene u dvije skupine, igralo se dva puta po 10 minuta, sistemom 5+1 uz kotizaciju od 300 kuna po ekipi, a prolazak u polufinale su izborili “Makijevi Lepezi”, NK Moslavina iz Velike Trnovitice, “Caffe Bar no. 7” te “Marušić Gradnja”.  

“Marušić Gradnja” – osvajači drugog mjesta na ovogodišnjem bedeničkom turniru; foto: Filip Mlinar

Nadalje, u polufinalu su se sastali “Marušić Gradnja” i “Makijevi Lepezi”, odnosno NK Moslavina i “Caffe Bar no. 7.” Iz prve polufinalne utakmice kao pobjednici su izašli momci “Marušić Gradnje” koji su slavili konačnim rezultatom 3:1, dok su Moslavci od svog suparnika bili bolji poslije izvođenja penala ishodom 2:1. Nakon regularnog dijela igre bilo je 0:0.  

“Makijevi Lepezi” – brončana ekipa; foto: Filip Mlinar

Pogodaka nije bilo niti u susretu za treće mjesto gdje su zaigrali “Makijevi Lepezi” i “Caffe Bar no.7” pa se i tu pristupilo penalima. Sretniji su na kraju s travnjaka otišli Makijevci koji su slavili sa 3:1, (osvojili 20 % od uplaćene kotizacije), dok su u finalu Trnovitičani u potpunosti nadigrali Marušićevce savladavši ih s visokih 4:1. Pobjednička ekipa je tako došla do 50% od uplaćene kotizacije, a drugoplasiranoj je pripalo 30%.   

Renatu Radanoviću je pripao sponzorski bon Kick Offa, dok je isto “zaradio” i finalist natjecanja u penalima – Vlahović; foto: Filip Mlinar

Naravno, bilo je tu i popratnih sadržaja pa su se tako u jednoj od pauza pucali penali. Najboljim se u njima pokazao Renato Radanović koji je na taj način kući ponio poklon bon od 200 kuna sponzora – trgovine sportskom opremom Kick Off. Također, svoje su zaslužene nagrade odnijeli i najbolji vratar turnira – Juraj Fanton i najbolji strijelac – Brazilac Iuri Bezzera.  

Super duo – Juraj Fanton kao najbolji vratar turnira te Iuri Bezzera koji se okrunio titulom najboljeg strijelca; foto: Filip Mlinar

Stoga, bio je ovo, kako se uostalom i pretpostavljalo jedan lijep sportski dan u blizini Bjelovara u kojem su uživali svi posjetitelji, pritom se dobro nahranivši i okrijepivši te smo sigurni kako će se tradicija ovog turnira nastaviti i iduće godine.