21.4 C
Bjelovar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Na biološkom bazenu u Čazmi počela škola plivanja

Nove vijesti

Na biološkom bazenu u Čazmi danas je počela škola plivanja. Obuka je namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda te je za njih potpuno besplatna. Nositelj projekta je Sportska zajednica Čazma, a sredstva za njegovu provedbu pri Ministarstvu turizma i sporta uspješno je kandidirala Razvojna agencija Čazma.

– U sklopu projekta „Čazma pliva“ koji nam sufinancira Ministarstvo turizma i sporta s 92 tisuće kuna i Grad Čazma s nešto više od 20 tisuća kuna danas je krenula škola plivanja. Ukupno nam je upisano devedeset mališana i sam cilj projekta je poticati djecu da se bave tjelesnom aktivnošću i da imamo što više plivača u našoj Čazmi – kazala je Ivana Vojković, ravnateljica Razvojne agencije Čazma.

Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane kao i pristupiti završnom inicijalnom testiranju.

– Školu plivanja vode tri profesora kineziologije koji će stručno voditi djecu kroz šest grupa. Nadamo se da će na kraju svi naučiti plivati. Nakon obuke bit će podjela priznanja- dodala je Vojković.

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika