Specijalist za namještaj iz japanske prijestolnice Tokija – Itoki Corporation i Koyoju Gohan, dobavljač šperploče s otoka Hokaida, nedavno su potpisali ugovor o licenci za početak proizvodnje kutija bizarnog izgleda za koje tvrde da će koristiti za odmor uslijed prekomjernog rada Japanaca. Naime, zapravo je riječ o kutijama za spavanje.   

Ove neobične kutije se sastoje od uspravne drvene čahure koja će korisnicima omogućiti da uđu te je koriste kao privatni prostor, odnosno spavanje stojeći. Možda zvuči kao dobar vic, ali je pravi proizvod koji će vjerojatno svjetlo dana u japanskim kancelarijama ugledati u bliskoj budućnosti.  

Japanci uistinu ne poznaju granice; foto: Canva

Nadalje, obzirom na činjenicu da tamošnji radnici mnogo vremena provode na poslu, neki će zasigurno “uhvatiti” te toliko potrebne minute zatvorenih očiju gdje god mogu. Primjerice, u kupaonicama, automobilu ili javnom prijevozu tijekom putovanja pa čak i za svojim radnim stolom. Ovaj nesvakidašnji izum je nalik bojleru u ljudskoj veličini, a može se usporediti i sa uspravnim solarijem.  

Za kraj ove zanimljive priče kažimo kako navodno nudi udobnu podršku za glavu, koljena te leđa. Pritom korisnicima omogućuje da odspavaju bez ikakvih briga da će pasti. Cijena i dostupnost još uvijek nisu objavljeni, ali se proizvođači nadaju da će ovaj izum povećati produktivnost zaposlenika te istovremeno promovirati zdravu kulturu rada.  

Japanskim radnicima se olakšava na sve načine; foto: Canva