21.4 C
Bjelovar
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije na dislokaciji u Dubravačko-neretvanskoj županiji

Nove vijesti

Praksa u kojoj zbog povećane učestalosti požara manje skupine vatrogasaca iz kontinentalnih županija tijekom ljeta odlaze pomagati kolegama u priobalju, nastavljena je i ove godine. Prema toj praksi vatrogasci s područja Bjelovarsko-bilogorske županije još od 2017.godine svakog ljeta svoje protupožarne zadaće izvršavaju kao dio Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, stacionirane u Zvekovici,naselju u općini Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ove godine njihov boravak na jugu Hrvatske planiran je u šest ili sedam dvotjednih smjena, a prva smjena s radom je započela još 23. lipnja.

Skupinu čine petorica vatrogasaca i to je sad već treća smjena koja je tamo na dispoziciji. A upravo njih za svog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetio je župan Marko Marušić. Svoj odlazak na svečano otvorenje Pelješkog mosta tako je iskoristio i za susret sa svojim vatrogascima. Tom prigodom susreo se i sa zapovjednikom Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik Nikšom Miletićem koji ga je proveo kroz vatrogasnu postaju pokazavši mu gdje su vatrogasci smješteni, spremišta njihove opreme i vatrogasni operativni centar. Župan se zahvalio našim vatrogascima na svemu što čine za naše građane štiteći njihove živote i imovinu te dodao da mu je iznimno drago i da je ponosan što vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije pomažu u invervecnijama na najugroženijim prostorima.

Uz župana vatrogasce su posjetili predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović i županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger.

Izvor: bbz.hr

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika