Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Obnova ulice Ante Starčevića nakon izvedenih radova u sklopu aglomeracije privodi se kraju. U tijeku je postavljanje završnog sloja asfalta što je bila prigoda da zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić održi konferenciju za medije.

Zadnji put kada je ova ulica bila rekonstruirana je bilo davne 1970. godine, tako da je nakon pedeset godina zaslužila temeljitu obnovu i novo i ljepše ruho za ugodniji život njenih stanovnika.

Što se tiče troškova njene obnove, kanalizacija je napravljena u sklopu aglomeracije dok su troškove za obnovu plinskih instalacija i sloja asfalta podijelili Grad Bjelovar, plinara i Vodne usluge.

– Grad je u ovih 500 metara, od ulice Ferde Rusana do Ivana Viteza Trnskog uložio dodatno svojih 500 tisuća kuna, kako bi asfaltirali ovu cestu u punoj širini i kako bi Bjelovarčani dobili primjerenu cestu uvjetima u centru grada – kazao je Brajdić i dodao kako je velika većina radova u sklopu aglomeracije gotova, dok se ostatak privodi svom kraju.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić / Foto:Lorenzo Kocijan Pacas

– Radovi se privode kraju u cijelom Bjelovaru i želim čestitati građanima na strpljenju. Vrijedilo je čekati, Bjelovarčani su svijesni toga, treba mijenjati stare kanalizacijske cijevi i postavljati nove. Evo, i u ovoj ulici smo zamijenili staru kanalizacijsku cijev, postavljene su nove plinske instalacije i novi vodovod – dodao je Brajdić.

Inače projekt aglomeracije vrijedan je  257 milijuna kuna, građani Bjelovara morali su u taj projekt uložiti svega 3 posto, sve su ostalo sredstva EU i sredstva Ministarstva.

Predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić / Foto:Lorenzo Kocijan Pacas

– Radovi su se izvodili na četrdeset lokacija u Gradu Bjelovaru. Privodimo kraju sve radove, ostalo je još asfaltiranje u dvije ulice, Matije Gupca i Banovine Hrvatske. Svi drugi cjevovodi su postavljeni, radi se o 39 kilometara cjevovoda i nekoliko stotina novih priključaka što na vodovod, što na kanalizaciju. Taj dio aglomeracije možemo reći da je u završenoj fazi. Ostaje još asfaltiranje u Gudovcu i u ulici Ive Tijardovića, to su isto ulice u kojima radovi ovise o planovima grada. Bilo bi štetno i van logike da sad asfaltiramo, pa za dva mjeseca da se taj asfalt skida. Taj dio odgađamo dok će sve drugo biti gotovo do sredine kolovoza, možda čak i malo ranije – rekao je predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić.