Uskoro će početi gradnja vrtića u Zrinskom Topolovcu vrijednog gotovo 5 milijuna kuna

23. ožujka 2022. godine načelnica Jasna Mikles Horvat, potpisala je Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za tip operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, čime će Općina Zrinski Topolovac dobiti prvi dječji vrtić na svom području.

Vrijednost projekta iznosi 4.931.879,81 kunu, a u skoroj budućnosti vrtić u Topolovcu očekuje 20 vesele vrtićke djece.

– Za otprilike mjesec dana potpisat ćemo ugovor s izvođačem radova i na jesen će se krenuti s izgradnjom. Ljudi su nestrpljivi, sredstva su osigurana i vrijeme je da se krene s projektom – kazala je načelnica Mikles Horvat koja se ne boji da bi divljane cijena na tržištu moglo povećati troškove realizacije projekta.

– Vrtić smo projektirali u jesen prošle godine kad su te cijene počele rasti, a u razgovoru s ljudima iz građevinske struke može se čuti da su cijene dosegnule svoj vrhunac i da će polako početi padati. No, ako cijene i odu gore, riješit ćemo i taj problem ili zaduženjem ili uz pomoć Vlade koja je rekla da će u ovom razdoblju pomoći lokalnim samoupravama da prebrode poraste cijena kako bi svi projekti mogli biti realizirani – rekla je načelnica Mikles Horvat.