U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti prioritetno usmjerene na sprečavanje te sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća – one dobro poznate četiri prometne „ubojice“.

Uslijed toga se obavještavaju svi sudionici u prometu da će od danas do nedjelje 24. srpnja na području PU Bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske biti poduzimane pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati te sankcionirati nepridržavanje: ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima pa i drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području PU Bjelovarsko-bilogorske tijekom nedjelje – 24. srpnja od 12 do 20 sati usmjeriti svoje aktivnosti na prekršaje vozača motocikala, mopeda i sličnih kategorija vozila. Stoga se i ovom prilikom mole svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise vodeći tako brigu o svojoj te sigurnosti drugih prometnih sudionika.