PU Bjelovarsko-bilogorska je današnje javljanje započela s jednim upozorenjem.

Naime, jedan 41-godšinjak je jučer (srijeda, 20. srpnja) prijavio kako je putem Internet oglasnika pronašao oglas o prodaji peleta za grijanje. Kontaktirao je prodavatelja, dogovorio kupnju više paleta peleta nakon čega mu je prodavatelj dostavio fakturu poduzeća pritom mu postavivši uvjet da putem međunarodne poštanske uplatnice uplati porez na dodanu vrijednost u iznosu od nekoliko tisuća kuna što je on učinio.

Budući da na dogovoreni dan isporuke 41-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s prodavateljem i vozačem, na internetskim stranicama je pronašao kontakt broj poduzeća, nazvao ga te saznao kako je on jedna od osoba koje su uputile poziv zbog iste stvari i kako se to poduzeće uopće ne bavi prodajom navedenih artikala. Dakle, na taj je način shvatio da je prevaren.

Ovakav način prevare govori o tome koliko su prevaranti lukavi, odnosno kako koriste razne načine da se domognu novca. Stoga, iz PU Bjelovarsko-bilogorske koriste ovu priliku te još jednom upozoravaju – posebice na kupnju putem Interneta. Povećajte oprez prilikom takve kupovine, posebno ukoliko kupujete skuplje stvari od osobe koja ne živi u vašoj blizini ili ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Također, faktor na koji se treba obratiti najveća pozornost jest neravnopravnost cijene u odnosu na onu tržišnu.